Κ.Κ.Κίνας vs Κ.Κ.Σοβιετικής Ένωσης

Προτάσεις για τη γενική γραμμή του κομμουνιστικού κινήματος (1963)

Το πρώτο κείμενο αποτελεί απάντηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας σε αντίστοιχο του Κ. Κ. Σοβιετικής Ένωσης και αφορά τη γενική γραμμή, τη στρατηγική των κομμουνιστικών κομμάτων διεθνώς. Είναι απ’ τα πρώτα κείμενα της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κομμάτων στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν το ΚΚΣΕ, ιδιαίτερα μετά το 22ο συνέδριό του (1961), παρουσίασε τις θεωρίες της ειρηνικής συνύπαρξης, της ειρηνικής μετάβασης στο σοσιαλισμό, του «παλλαϊκού κόμματος» και «παλλαϊκού κράτους» στο σοσιαλισμό κτλ. Η αντιπαράθεση σ’ αυτό το κείμενο έχει τη μορφή συντροφικής κριτικής, η οποία λίγο καιρό μετά, όπως αποτυπώνεται και στα κείμενα που ακολούθησαν, θα καταλήξει σε ανοιχτή ρήξη και σε πολεμική μεταξύ τους.

Σύνδεσμοι για να το κατεβάσετε:

Rapidshare
iFile
Scribd

 

Οι απολογητές του νεοαποικισμού (1963)

Δεύτερο κείμενο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας προς το ΚΚΣΕ που αφορά τη στάση του δεύτερου απέναντι στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα που ξέσπασαν μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την εχθρική στάση του απέναντι σ’ αυτά βάσει των θεωριών της ειρηνικής συνύπαρξης και της θέσης ότι το ζήτημα του ιμπεριαλισμού έχει λήξει με την ανατροπή της αποικιοκρατίας.

Σύνδεσμοι για να το κατεβάσετε:
Rapidshare
iFile
Scribd

 

Ο χρουστσοφικός ψευδοκομμουνισμός και τα ιστορικά διδάγματα που δίνει στον κόσμο (1964)

Στο κείμενο αυτό υπάρχει μια αναλυτική αντιπαράθεση στη δεξιά στροφή με τις θέσεις που ανέπτυξε το κομμουνιστικό κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο 1956-1964 και αφορούν την ειρηνική συνύπαρξη και το ειρηνικό πέρασμα στο σοσιαλισμό, τη διεθνή πολιτική του ΚΚΣΕ, τις θεωρίες του παλλαϊκού κράτους και κόμματος.

Σύνδεσμοι για να το κατεβάσετε:
Rapidshare
iFile
Scribd

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s