Δολοφονήθηκε ο Λένιν από τον Στάλιν; (Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Τρότσκι!)

τροτσκι

Ο Τρότσκι δε δίστασε στο τέλος της ζωής του να κατηγορήσει τον Στάλιν ότι σκότωσε τον Λένιν! Για να στηρίξει αυτή την αχαρακτήριστη αποκάλυψη, προβάλλει ως ένα και μοναδικό επιχείρημα «την ακλόνητη πεποίθησή του»! 

Στο βιβλίο του «Στάλιν», ο Τρότσκι γράφει: 

«Ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος του Στάλιν την εποχή που αρρώστησε ο Λένιν; Ο «μαθητής» δεν έκανε τίποτα για να επισπεύσει το θάνατο του «δασκάλου» του; (…) Μόνο ο θάνατος του Λένιν μπορούσε να αφήσει το πεδίο ελεύθερο για τον Στάλιν (…) Είμαι απόλυτα πεισμένος ότι ο Στάλιν δε θα μπορούσε να περιμένει με σταυρωμένα χέρια, ενώ διακυβευόταν το μέλλον του».

 

Φυσικά, ο Τρότσκι δε μας παρέχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να στηρίζει αυτή την κατηγορία, ωστόσο μας πληροφορεί για το πώς του ήρθε αυτή η ιδέα… 

«Γύρω στα τέλη Φλεβάρη του 1923, σε μια συγκέντρωση του Πολιτικού Γ ραφείου, ο Στάλιν μας πληροφόρησε ότι ο Λένιν τον είχε καλέσει ξαφνικά και του είχε ζητήσει δηλητήριο. Θεωρούσε την κατάστασή του απελπιστική, προέβλεπε νέα κρίση, δεν είχε εμπιστοσύνη στους γιατρούς του. Οι πόνοι του ήταν αφόρητοι.» 

Την εποχή εκείνη, ακούγοντας την ενημέρωση αυτή του Στάλιν, ο Τρότσκι παραλίγο να αποκαλύψει το μετέπειτα δολοφόνο του Λένιν! Γράφει: 

«Η έκφραση του προσώπου του Στάλιν μου φάνηκε παράδοξα αινιγματική. Ένα νοσηρό χαμόγελο πλανιόταν στο πρόσωπό του, σαν πάνω σε μάσκα.» 

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τον επιθεωρητή Κλουζό-Τρότσκι στην έρευνά του. Μαθαίνουμε τα εξής: 

«Γιατί ο Λένιν, που εκείνο τον καιρό ήταν εξαιρετικά δύσπιστο ς απέναντι στον Στάλιν, απευθύνθηκε σε αυτόν για ένα τέτοιο αίτημα; Ο Λένιν έβλεπε στον Στάλιν το μοναδικό άνθρωπο που ήταν ικανός να του φέρει δηλητήριο, γιατί είχε άμεσο συμφέρον να το κάνει Ήξερε τα πραγματικά αισθήματα που έτρεφε ο Στάλιν για κείνον.» 

Προσπαθήστε να γράψετε, με τέτοιου είδους επιχειρήματα, ένα βιβλίο που να κατηγορεί τον πρίγκιπα Αλβέρτο ότι δηλητηρίασε το βασιλιά Μποντουέν: «Είχε άμεσο συμφέρον να το κάνει». Θα σας κλείσουν μέσα. Ο Τρότσκι, όμως, επιτρέπει στον εαυτό του να προβεί σε ακατονόμαστες ποταπότητες, προκειμένου να συκοφαντήσει το βασικό κομμουνιστή ηγέτη, και όλη η αστική τάξη τον συγχαίρει για το «συνεπή αγώνα του κατά του Στάλιν»!

Και τώρα η κορωνίδα της διερεύνησης του εγκλήματος από το μεγάλο λαγωνικό, τον ντετέκτιβ Τρότσκι: 

«Φαντάζομαι πως τα πράγματα έγιναν περίπου ως εξής: Ο Λένιν ζήτησε δηλητήριο στα τέλη Φλεβάρη του 1923. Προς το χειμώνα, η κατάσταση της υγείας του Λένιν άρχισε να βελτιώνεται αργά. Η ομιλία επανερχόταν. Ο Στάλιν ήθελε την εξουσία. Είχε πλησιάσει το σκοπό του, αλλά ο κίνδυνος που λεγόταν Λένιν ήταν ακόμα πολύ κοντά. Ο Στάλιν θα πρέπει να πήρε την απόφαση ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να δράσει άμεσα. Αν ο Στάλιν έστειλε το δηλητήριο στον Λένιν αφότου οι γιατροί είχαν αφήσει να εννοηθεί έμμεσα ότι δεν υπήρχε πια ελπίδα ή αν κατέφυγε σε πιο άμεσες ενέργειες, αυτό το αγνοώ.» 

Ακόμα και τα ψέματα του Τρότσκι είναι κακοεπινοημένα: αν δεν υπήρχε πια ελπίδα, γιατί να ήθελε ο Στάλιν να «δολοφονήσει» τον Λένιν; 

Από τις 6 Μάρτη του 1923 ως το θάνατό του, ο Λένιν ήταν σχεδόν αδιάκοπα παράλυτος και δεν μπορούσε να μιλήσει. Η γυναίκα του, η αδελφή του και οι γραμματείς του ήταν στο προσκέφαλό του. Ο Λένιν δε θα μπορούσε να είχε πάρει δηλητήριο χωρίς να το μάθουν. Τα ιατρικά ανακοινωθέντα της περιόδου αυτής εξηγούν σαφέστατα γιατί ο θάνατος του Λένιν ήταν αναπόφευκτος. 

Ο τρόπος με τον οποίο ο Τρότσκι κατασκεύασε τις κατηγορίες του κατά του «δολοφόνου Στάλιν», καθώς και ο τρόπος που χρησιμοποίησε δόλια τη δήθεν «διαθήκη» υποβαθμίζουν ολότελα όλο του τον αγώνα κατά του Στάλιν.

Από το βιβλίο «Μια άλλη ματιά στον Στάλιν» του Λούντο Μάρτενς

13 thoughts on “Δολοφονήθηκε ο Λένιν από τον Στάλιν; (Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Τρότσκι!)

  1. Ο/Η ΤΡΟΤΚΙΣΤΗΣ λέει:

    Καλά ρερ φίλε να μας τρελάνεις θες? Ωστε ο Στάλιν δεν ήταν δολοφόνος? Και οι 6.000.000 κόσμος?Όλα τα μέλη του Πολιτικού γραφείου επι εποχής Λένιν?Όλοι οιστρτηγοί του Κόκκινου Στρατού? Ο Τρότσκι ο σπουδαιότερος Μπολσεβίκος επαναστάτης ήταν προδότης? Ο Τρότσκι κατηγορήθηκε από τον Στάλιν ως αντιλενινιστής όταν ο δεύτερος αναπαρήγαγε κάποιες παλιές διαφωνίες του Λένιν με τον Τρότσκι , για τις οποίες και ο ίδιος ο Λένιν είχε παραδεχτεί το δίκιο του Τρότσκι. Οσο για την προδοσία του Τρότσκι και το δίκαιο της τιμωρίας του ο ίδιος ο Χρουστσώφ ανάγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι δίκες της Μόσχας ήταν όλες στημένες και σκοπούς τους ήταν να εξαλειφθούν όλα τα επαναστατικά στοιχεία απ το κράτος.Επίσης στη διαθήκη του ο Λένιν ζητούσε την καθαίρεση του Στάλιν απο Γενικό Γραμματέα διαθήκη βέβαια που ποτε δεν ‘ανοίχτηκε’

  2. Ο/Η parekklisi λέει:

    Ο Στάλιν δολοφόνησε μάλλον και τον Μαρξ όταν ήταν 4 χρονών.

  3. Ο/Η Anti-oportunist.action λέει:

    Trotska ma8e prwta istoria kai meta mila….ROufiane
    Dwse mou epishma stoixeia gia ta 6ekatomyria…….
    Perimenw oso 8es..

    Ο Τρότσκι ο σπουδαιότερος Μπολσεβίκος επαναστάτης ήταν προδότης?

    x0a0xa0xax00ax0a
    Antepanastaths Roufianos htane…

    Οσο για την προδοσία του Τρότσκι και το δίκαιο της τιμωρίας του ο ίδιος ο Χρουστσώφ ανάγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι δίκες της Μόσχας ήταν όλες στημένες και σκοπούς τους ήταν να εξαλειφθούν όλα τα επαναστατικά στοιχεία απ το κράτος

    Kai poios einai re vlk o xroustof kai ti sxesh exei me tn epanastash kai ton marxismo leninismo….?

    Επίσης στη διαθήκη του ο Λένιν ζητούσε την καθαίρεση του Στάλιν απο Γενικό Γραμματέα διαθήκη βέβαια που ποτε δεν ‘ανοίχτηκε’

    kai esu pou to 3es sou to pe o Lenin??

  4. Λένιν Προς Σταλιν

    Aκρως Απόρρητο Μυστικό

    Προσωπικό

    Αντίγραφο προς τους συντρόφους Kamenev και Zinoviev

    Αγαπητέ Σύντροφε Στάλιν:

    Ήσουν τόσο αγενής ώστε να καλέσεις την σύζυγός μου στο τηλέφωνο και να χρησιμοποιήσεις κακή γλώσσα. Αν και σου είχε πει ότι ήταν διατεθειμένη να το ξεχάσει, το γεγονός ωστόσο έγινε γνωστό μέσω αυτής στον Zinoviev και στον Kamenev. Δεν έχω καμία πρόθεση να ξεχάσω τόσο εύκολα τι έχει γίνει εναντίον μου, και είναι περιττό να λεχθεί ότι έχει γίνει εναντίον της συζύγού μου θεωρώ οτι έχει γίνει εναντίον μου επίσης. Σε ρωτώ, επομένως, να το ξανασκεφτείς εάν είσαι διατεθειμένος να ανακαλέσεις αυτά που είπες και να ζητήσεις συγγνώμη, ή εάν προτιμάς οι σχέσεις μεταξύ μας να διακοπούν.

    Με σεβασμό δικός σου,

    Λένιν

    5 Μαρτίου,1923

  5. Πανιβλακα δες παρακάτω.
    Μην πανικοβάλεσε. Δεν είσαι ο μόνος μαλάκας στον κόσμο. Έχει ακόμη κάμποσους.
    Ξεχασμένους μεν αλλά αρκετούς.

    http://www.marxists.org/ellinika/archive/lenin/works/1922/testamen/index.htm

  6. Επίσης ένα φοβερό κείμενο του μεγάλου προφήτη
    Δες το κι αυτό.

    http://www.marxists.org/ellinika/archive/marx/works/1849/02/14/slav.htm

  7. Ο/Η parekklisi λέει:

    Τι τα βάζεις τα γράμματα; Τελικά τον δολοφόνησε ο Στάλιν τον Λένιν όπως λέει ο Τρότσκυ ή μπα;

  8. Ο/Η Χαρης λέει:

    Εδω περα ειστε βλακες με περικεφαλαια.Το οτι ενας καθυστερημενος εγραψε ενα βιβλιο κατηγορω για τον εναν απο τους δυο μεγαλυτερους Ηγετες και βασικους πρωταγωνιστες του 1917 δεν σημαινει τιποτα.προς anti-oportunist το οτι ηθελε ο Λενιν να καθαιρεθει ο Σταλιν το λεει η ιστορια ρε βλακα.Βρωμοσταλινα που θα πεις για τον Τροτσκυ.ΚΚΕετζης εισαι μαλλον.Ο Μαρξισμος -Λενινισμος ακυρωθηκε μολις πεθανε ο Σταλιν για προφανεις λογους.Και μαλλον ο Χρουτσωφ δεν σου αρεσει γιατι σου εβαλε το αυγο στον κωλο και σε ολα τα Σταλινια.

  9. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Ασε τις βλακείες Χάρη και είναι τυχερή η ανθρωπότητα που δεν κυβερνούσε Χρουστσώφ ή Τρότσκι στον πόλεμο, γιατί σήμερα θα ήταν Ναζισμός παντού. Και ειδικότερα η ιστορία έδειξε ότι τα καθάρματα που εκτέλεσαν εκατομμύρια κόσμο στη Ρωσία είναι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να κατηγορήσουν τον Στάλιν! Μάλιστα ο Χρουστσώφ είναι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης της πολιτικής ιστορίας,ψυχοπαθής που χτύπαγε τα παπούτσια του στα έδρανα του ΟΗΕ, φασίστας, αλλά πολύ τυχερός που δεν τον είχε πάρει είδηση ο Στάλιν! Και κάτι ακόμα! Ο Στάλιν δεν μπορεί να κριθεί μόνο στα πλαίσια της σοσιαλιστικής θεώρησης, αλλά πάνω από αυτά γιατί είναι ο μεγαλύτερος αυτοκράτορας της παγκόσμιας ιστορίας και έσωσε την ανθρωπότητα από τη μεγαλύτερη απειλή στην ιστορία της! Και ασφαλώς πιο φιλελεύθερος από Τρότσκι, ακόμα και από Λένιν που σκοτώσανε εκατομμύρια κόσμο αλλά κανείς δεν μίλησε για τα εγκλήματά τους!

    • Ο/Η Sofia Sarah λέει:

      Σταλιν τον λέγανε αυτόν που ίδρυσε τον κόκκινο στρατό ? που αντιμετώπισε τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις που δέχτηκε το εργατικό κράτος όχι από τους ναζί αλλά από 14 ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ? Σταλιν τον λέγανε αυτόν που ηγήθηκε κατά του Κορνιλοβ , του Μαχνο κ των λοιπών αντεπανστατων στην περίοδο του εμφυλίου? Τελικά έχεις δίκιο , καλά που δεν ήταν το Τροτσκυ τότε στον 2ο Π.Π. (feeling ironic )

  10. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Για τον Τροτσκιστή φίλο που σχολίασε πρώτος το κείμενο: η δημοσίευση αφορά αποκλειστικά και μόνο την συκοφαντία που περιέλαβε ο Τρότσκι στα έργα του σχετικά περί δήθεν δηλητηρίαση του Λένιν από τον Στάλιν. Και απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας ότι επρόκειτο για συκοφαντία. Όσο για την «διαθήκη» του Λένιν, στο κείμενο ο Λένιν ζητεί πράγματι την απομάκρυνση του Στάλιν λόγω «σκληρότητας» (προσοχή, όχι λόγω πολιτικής ανεπάρκειας), στον ίδιο τον Τρότσκι όμως καταλογίζει μια σειρά πολιτικών ελαττωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μη μπολσεβικισμού του. Την δε διαθήκη του Λένιν, ο Τρότσκι την αποκήρυξε το 1925 (δεν είχε χάσει ακόμη την μάχη της διαδοχής. Οταν την έχασε, ξαναθυμήθηκε την διαθήκη). Σου θυμίζω επίσης ότι ο Τρότσκι έγινε μπολσεβίκος το 1917, ενώ ο Στάλιν ήταν από το 1903. Για τα περίφημα «εκατομμύρια» θύματα του σταλινισμού, σε παραπέμπω στα δημοσιευμένα πλέον αρχεία των Γκούλαγκ κτλ όπου θα δεις τον αριθμό των δήθεν θυμάτων να συρρικνώνεται δραματικά. Για τις εκτελέσεις στο στρατό το 1937, σε παραπέμπω στα απομνημονεύματα του στρατηλάτη Κόνιεφ, όπου αναφέρει σαφώς ότι αν αυτοί οι ανίκανοι και επικίνδυνοι άνθρωποι έμεναν επικεφαλής, ο πόλεμος θα είχε τελειώσει το 1941 με νικητές τους Γερμανούς. Τέλος, εφόσον επιλέγεις να χρησιμοποιείς ως παραπομπή τον …Χρουστσώφ, αυτό είναι ενδεικτικό της πολιτικής σου ποιότητας.

  11. Ο/Η akis λέει:

    σιχαμερα φασιστικα ρεφορμιστικα αντεπαναστατικα σταλινικα στοιχεια δεν εχετε δικαιωμα να μιλατε για τον ΤΡΟΤΣΚΙ.
    Δεν περναει το παραμυθι σας πλεον
    ΖΗΤΩ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ
    ΖΗΤΩ Η 4η ΔΙΕΘΝΗΣ
    ΖΗΤΩ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

  12. Ο/Η polmarkarch λέει:

    Μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων και την χρηματοδότηση απο τους Ρόκφέλερ και της Στοάς Γκράντ Οριόντ …όπου 1/3 του ποσού των 5-6 εκατομ.. $ δόθηκε απο την οικογένεια Βάρμπουργκ της αυτοκινητοβιομηχανίας ……ο Λένιν εντάχθηκε στους Μασόνους. βιβλ.Nicholas Hagger The Secret History of the West.O Books 2005.p446.

    Το σχέδιο – συμφωνία απαιτούσε την διάλυση – κατάρρευση του κράτους και της Εκκλησίας και ο Λένιν ως Μασόνος της Στοάς «Γκράντ Οριόντ» έδωσε εντολή την άμεση δολοφονία του Τσάρου και της οικογενειάς του….. καθώς και το κλείσιμο – παύση της Ρωσικής Ορθοδόξου εκκλησίας.

    Το 1922 η Μασονία..σταδιακά μετέτρεψε την Σοβιετική Ενωση σε Μασονικό κράτος δημιουργώντας και ανοίγοντας Στοές στην Γαλλία, στο Παρίσι οι οποίες αποδέχτηκαν την προσωρινή κεντρική επιτροπή ……κεντρική επιτροπή η οποία αναγνωρίστηκε απο το Υψιστο Συμβούλιο της Γαλλίας……… και που σταδιακά συγχωνευθέν άργότερα μεταλλάχτηκε στο Υψιστο Συμβούλιο της Σκωτικής Στοάς της Ρωσίας.
    Συνεπώς αυτό ήταν το Ανώτατο Σοβιέτ ή Συμβούλιο σύμφωνα και με τον Ανώτατο 33ο βαθμό στην Μασονία….ελέγχετο φυσικά …. απο την ιεραρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος.σελ.514 του αυτού βιβλ.

    Στην 4η επανάσταση ο Στάλιν αντικατέστησε τον Λένιν οταν πέθανε το 1923. και εντάχθηκε επίσημα πλέον στις συμφωνίες με τους Ροκφέλερς…. πουλώντας τους τα μισά προνόμια απο τα έσοδα απο τα πετρέλαια της Ρωσίας καθώς και αυτά του Μπακού με αντάλλαγμα την 5ετη χρηματοδότηση των Σχεδίων του.
    Σε τελική ανάλυση…….. το Συνδικάτο των Μασόνων ήλεγχε την οικονομία της Σοβιετικής Ενώσεως.

    Μετά την υποστήριξη εις τον Μαρτινιστή Ροδόσταυρο Μασόνο Στάλιν…. η Μασονική οικογένεια με την ελπίδα ότι θα διαμορφωνόταν η πολυ λεχθείσα….Παγκόσμια κυβέρνηση των Ναζί……. ξεκίνησαν την υποστήριξη τους προς τον Χίτλερ. Ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά…..Υποστήριζαν δηλ…με λίγα λόγια και τις δύο πλευρές για να κρατούν τον παγκόσμιο έλεγχο. Αεί κράτιστον εστί τα αληθή λέγειν εν παντί καιρώ
    Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής

    http://kyameftopedioareos.blogspot.com

Σχολιάστε