Ο Μαρξ και οι μετανάστες

Δεν είναι η πρώτη φορά που «βάζουν λόγια» στο Μαρξ. Θα θυμάστε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων με αιχμή το άρθρο 16 κάποιες αναφορές που λέγαν ότι δήθεν ο Μαρξ ήταν υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων! Με μια τέτοια περίπτωση έχουμε να κάνουμε κι εδώ, μόνο που η προπαγάνδα εδώ κρατάει χρόνια. Ακροδεξιοί, φασίστες, «αριστεροί» εθνικιστές, ρατσιστές και κάτι πυροβολημένοι τροτσκιστές προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Μαρξ λίγο πολύ ήταν με το σύνθημα «έξω οι ξένοι»! Η γελοιότητα του ισχυρισμού είναι προφανής, όταν μιλάμε για το θεωρητικό του «οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα». Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που τσιμπάνε και έτσι σήμερα ο ισχυρισμός αυτός με ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα συναντάται σε καμιά 100ρια ιστοσελίδες! Πρόσφατα μάλιστα την «αποκάλυψη» ότι ο Μαρξ ήταν κρυφοΛΑΟΣίτης μοιράστηκε μαζί μας και ο Άδωνις Γεωργιάδη μαζί με τον ευφυέστατο αδερφό του. Απολαύστε τον:

Παραθέτω όλο το κείμενο και σχολιάζω στη συνέχεια. Το αγγλικό υπάρχει εδώ ενώ τη μετάφραση που ακολουθεί την πήρα από το φόρουμ των ρεσαλταρισμένων.

Καρλ Μαρξ
ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Εδώ και λίγο καιρό, οι ραφτεργάτες του Λον δίνου ίδρυσαν μια γενική ομοσπονδία για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους εναντίον των εργοδοτών, που στην πλειοψηφία τους είναι με γαλοκαπιταλιστές. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο ν’ ανέβουν οι μισθοί στα επίπεδα των διαρκώς αυξανόμενων τιμών των μέσων επιβίωσης αλλά και να μπει ένα τέλος στην υπερβολικά σκληρή μεταχείριση των εργατών σ’ αυτόν τον κλάδο της βιομηχανίας.
Οι εργοδότες κοίταξαν πώς θα ματαιώσουν αυτό το σχέδιο, φέρνοντας εργάτες απ’ το Βέλγιο, τη Γαλλία ή την Ελβετία.
Πάνω σ’ αυτό το θέμα, το Κεντρικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Εργατών δημοσίευσε στις βελγικές, γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες μια προειδοποίηση, η οποία είχε πλήρη επιτυχία. Η μανούβρα των εργοδοτών του Λονδίνου απέτυχε’ αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν και ν’ ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των εργατών. Έχοντας ηττηθεί στην Αγγλία, οι εργοδότες προσπαθούν τώρα να πάρουν αντίμετρα, ξεκινώντας απ’ τη Σκωτία. Σαν αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν αρχικά και στο Εδιμβούργο να συμφωνήσουν σε μια αύξηση μισθών 15%.
Την ίδια στιγμή όμως μυστικά έστειλαν στη Γερμανία ανθρώπους για να στρατολογήσουν εργάτες, ειδικά απ’ τις περιοχές του Ανόβερου και του Μεκλεμβούργου, και να τους φέρουν στο Εδιμβούργο. Η Πρώτη ομάδα έχει ήδη μεταφερθεί.
Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στη Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας.
Αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει, αυτό θα έχει αναπόφευκτα τον αντίκτυπό του και στην Αγγλία. Και αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί εργάτες, που στη Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι απ’ τους εργάτες των άλλων εθνών της ηπειρωτικής Ευρώπης. Αυτοί οι ίδιοι οινεοεισαγόμενοι εργάτες, όντας τελείως αβοήθητοι σε μια ξένη χώρα, θα βυθιστούν σύντομα στο επίπεδο ενός παρία.
Είναι ζήτημα τιμής για τους Γερμανούς εργάτες ν’ αποδείξουν στους εργάτες των υπολοίπων χωρών ότι κι αυτοί, όπως οι αδελφοί τους στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία, γνωρίζουν πώς να υπερασπιστούν τα κοινά συμφέροντα της τάξης τους και δεν θα γίνουν υποτακτικά όργανα του κεφαλαίου στον αγώνα του ενάντια στην εργατική τάξη.

Για λογαριασμό του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Εργατών
ΚαρλΜαρξ, Λονδίνο, 4 Μαίου 1866


Πρώτον, για ποιους μιλάει ο Μαρξ.

Ο Μαρξ δεν αναφέρεται σε μετανάστες ή λαθρομετανάστες! Μιλάει για «εισαγωγή εργατών». Ποια είναι η διαφορά και γιατί είναι σημαντική; Ως εισαγωγή εργατών αναφέρεται το ότι κάποιοι εργοδότες πηγαίνουν οι ίδιοι (στη Γερμανία) και φέρνουν εργάτες (στην Αγγλία) για λογαριασμό τους. Επομένως μιλάει για εργάτες που έρχονται νομίμως στη χώρα με συμφωνίες.

Αυτό και μόνο καταρρίπτει τη χρήση του κειμένου αυτού για προπαγανδιστικούς λόγους από τους επαγγελματίες εθνικιστές. Ο Μαρξ δε μιλάει για κατατρεγμένους πρόσφυγες που μπαίνουν στη χώρα συνήθως παράνομα κυνηγημένοι από πολέμους, χούντες ή οικονομική εξαθλίωση, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά για ξένους που εισάγει η ίδια η εργοδοσία με απεργοσπαστικούς στόχους.

Δεύτερον, ποιος είναι ο στόχος.

«Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στη Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας». Συμφωνούμε απόλυτα! Στόχος αυτής της εισαγωγής των εργατών από την πλευρά της εργοδοσίας είναι μειωθούν τα μεροκάματα και να χειροτερέψουν οι όροι εργασίας, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους ξένους εργάτες. Αυτό δεν είναι κάτι που το αρνείται η αριστερά, γι’ αυτό άλλωστε μιλάμε και για υπερεκμετάλλευση των μεταναστών. Το θέμα είναι ποιος φταίει γι’ αυτό το ζήτημα και ποια είναι η λύση.

Τρίτον, ποιος φταίει.

Είναι φανερό απ’ το άρθρο του Μαρξ ότι υπεύθυνοι για τη μείωση των μεροκαμάτων είναι οι εργοδότες και όχι οι ξένοι εργάτες. Το άρθρο δεν κατηγορεί τους ξένους εργάτες σε κανένα σημείο. Αντίθετα λέει «αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει». Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι δηλαδή απλώς ένα μέσο για την εργοδοσία με στόχο καταργήσει εργατικά δικαιώματα. Αντίθετα, για τον Μαρξ τα πρώτα θύματα (και όχι θύτες) της υπόθεσης αυτής θα είναι οι ίδιοι οι ξένοι εργάτες της Αγγλίας (και όχι οι ντόπιοι εργάτες όπως λέει ο πολλάκις αποδεδειγμένα ψευταράκος ο Άδωνις στο 1:20 – και επαναλαμβάνει ο αδερφός του στο 1:44). Το πρόβλημα για το Μαρξ (και πολύ σωστά) όπως φαίνεται απ’ το άρθρο είναι η επιδείνωση της κατάστασης των εργατών. Αν η εισαγωγή ξένων εργατών επιτευχθεί χωρίς να χρησιμοποιηθεί εις βάρος των εργατικών δικαιωμάτων δεν τίθεται ζήτημα. Γι’ αυτό και φυσικά ο Μαρξ είναι υπέρ οποιασδήποτε κίνησης συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας (βλ. υστερόγραφο).

Τέταρτον, ποια είναι η λύση.

Υπενθυμίζω και πάλι ότι μιλάμε για εισαγόμενους εργάτες και όχι για κατατρεγμένους λαθρομετανάστες. Γι’ αυτό και ο Μαρξ καλεί τους Γερμανούς εργάτες να σκεφτούν τους ταξικούς αδερφούς τους Άγγλους και να μη λειτουργήσουν ως απεργοσπάστες για λογαριασμό των Άγγλων εργοδοτών. Δε καλεί το αγγλικό κράτος να κλείσει τα σύνορα και να τους απελάσει! Ούτε αυτούς ούτε ουτς μετανάστες που ήδη ζουν στην Αγγλία.

Το πιο ωραίο το άφησα για το τέλος: Είναι ακριβώς οι ίδιοι αυτοί πολέμιοι της λαθρομετανάστευσης, οι οποίοι όταν τους μιλήσεις για τους Έλληνες μετανάστες «στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές» θα σου φέρουν σα πρώτο επιχείρημα ότι «εκείνοι πηγαίναν νόμιμα μετά από πρόσκληση της αντίστοιχης κυβέρνησης». Σαν εισαγόμενοι εργάτες δηλαδή! Υπέρ της εισαγωγής εργατών που λέει ο Μαρξ, δηλαδή, και κατά των κατατρεγμένων μεταναστών. Δύο στα δύο λάθος.

ΥΓ. Αυτές τις μέρες κινητοποιήθηκαν σε απεργία οι «εισαγόμενοι» Αιγύπτιοι εργάτες της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης με αίτημα την αύξηση των μεροκαμάτων. Άραγε όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για το ότι πέφτουν τα μεροκάματα τους στηρίζουν;

Τέρμα τα ψέμματα. Οι μετανάστες είναι ταξικά μας αδέρφια. Τα μεροκάματα τα ρίχνουν οι εργοδότες και μόνο οι εργοδότες. Και το καλύτερο όπλο τους για να το πετύχουν είναι η διάσπαση Ελλήνων-μεταναστών εργατών.

72 thoughts on “Ο Μαρξ και οι μετανάστες

  1. Ο/Η napo λέει:

    μαλλον δυσκολο το κοβω τα ζωα μου αργα του περισσου να καταφερουν να αναπτυξουν ολες αυτες τις αμπελοφιλοσοφιες στα παραθυρα

    τσαμπα κοπος αρχηγε

  2. Ο/Η parekklisi λέει:

    Δε με ενδιαφέρει τι λένε οι κκεδες στα παράθυρα. Με ενδιαφέρει να μη σκυλεύουν δεξιοί και ακροδεξιοί το μπαρμπα-Μαρξ για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

  3. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΝΓΚΕΛΣ ΣΤΟ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ» ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΕΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ..Φρ. Ένγκελς
    Η ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

    Έχουμε ήδη αναφερθεί, με άλλες ευκαιρίες, στους Ιρλανδούς που έχουν μεταναστεύσει στην Αγγλία και θα πρέπει τώρα να ερευνήσουμε περισσότερο τις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτής της μετανάστευσης.
    Η ραγδαία επέκταση της αγγλικής βιομηχανίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν η Αγγλία δεν είχε στην διάθεση της, σαν εφεδρεία, τον πολυάριθμο και εξαθλιωμένο πληθυσμό της Ιρλανδίας. Στην πατρίδα τους οι Ιρλανδοί δεν είχαν τίποτα να χάσουν, ενώ στην Αγγλία είχαν πολλά να κερδίσουν. Και απ’ την ώρα που έγινε γνωστό στην Ιρλανδία ότι στη ανατολική ακτή του καναλιού του Αγίου Γεωργίου προσφέρεται σταθερή δουλειά και καλό μεροκάματο για γερά χέρια, χρόνο με το χρόνο το διαβαίνουν στρατιές Ιρλανδών.
    Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο έχει ήδη μεταναστεύσει, και συνεχίζουν ακόμα να περνούν κάπου πενήντα χιλιάδες το χρόνο, και σχεδόν όλοι κατευθύνονται στις βιομηχανικές ζώνες, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, συγκροτώντας την πιο παρακατιανή τάξη του πληθυσμού. 120.000 φτωχοί Ιρλανδοί ζουν στο Λονδίνο, στο Μάντσεστερ 40.000, στο Λίβερπουλ 34.000, στο Μπρίστολ 24.000, στην Γλασκόβη 40.000, στο Εδιμβούργο 29.000. Αυτοί οι άνθρωποι, που μεγάλωσαν σχεδόν χωρίς πολιτισμό, εξοικειωμένοι απ’ την νεαρή τους ηλικία σε κάθε είδους στερήσεις, απελέκητοι, αχαλίνωτοι και αδιάφοροι για το μέλλον, φέρνουν όλες τις βάναυσες συνήθειές τους μέσα σε μια τάξη του αγγλικού πληθυσμού που, είναι αλήθεια, λίγο κίνητρο έχει να καλλιεργήσει τη μόρφωση και την ηθική. Ας ακούσουμε τον Τόμας Καρλάιλ πάνω σε αυτό το θέμα:
    «Σε όλους τους μεγάλους δρόμους και τις παρόδους σας υποδέχονται πρόσωπα με τα άγρια «μιλεσιανά»(*) χαρακτηριστικά, που σας κοιτάζουν κουτοπόνηρα, παράξενα, ανήσυχα, , μίζερα, και χλευαστικά. Ο Άγγλος αμαξάς, περνώντας με τ’ αμάξι του αστράφτει στον Μιλεσιανό μια καμουτσιά, τον καταριέται με την γλώσσα του και ο Μιλεσιανός προτείνει το καπέλο του για να ζητιανέψει. Αντιπροσωπεύει το χειρότερο κακό που έχει να πολεμήσει αυτή η χώρα. Ντυμένος στα κουρέλια του και γελώντας πρωτόγονα είναι έτοιμος ν’ αναλάβει κάθε δουλειά για την οποία δεν χρειάζεται παρά γερά μπράτσα και ράχη, για ένα μεροκάματο που φτάνει μόνο ν’ αγοράσει πατάτες. Για καρύκευμα του αρκεί μόνο το αλάτι, κοιμάται πανευτυχής στο πρώτο χοιροστάσιο ή σκυλόσπιτο που θα του τύχει, κουρνιάζει σε κάποια αποθηκούλα, και φορά ένα κοστούμι από κουρέλια, που το να το φορέσει κανείς ή να το βγάλει από πάνω του λέγεται ότι είναι μια δύσκολη επιχείρηση, που αναλαμβάνεται μόνο σε γιορτές ή σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Ο Σάξονας, αν δεν μπορεί να δουλέψει μ’ αυτούς τους όρους δε βρίσκει δουλειά. Ο απολίτιστος Ιρλανδός, όχι χάρη στη δύναμή του, αλλά χάρη στο αντίθετο της δύναμης, εκτοπίζει τον ντόπιο Σάξονα και καταλαμβάνει την θέση του. Έτσι συντηρείται στο χάλι του, την αθλιότητα, και τον παραλογισμό του, στην απάτη και τη βία του μεθύστακα, έτοιμη μαγιά ξεπεσμού και αναταραχής. Οποιοσδήποτε με δυσκολία αγωνίζεται να σταθεί κολυμπώντας στην επιφάνεια, μπορεί τώρα να γνωρίσει ένα παράδειγμα πως ο άνθρωπος μπορεί να υπάρξει όχι κολυμπώντας, αλλά βυθισμένος … Γι’ αυτό οι συνθήκες ζωής στα κατώτερα στρώματα των Άγγλων χειρωνακτών εργατών προσεγγίζουν όλο και περισσότερο σε αυτές των Ιρλανδών, καθώς ανταγωνίζονται μαζί τους σε όλες τις αγορές εργασίας: Έτσι κάθε εργασία, που απαιτεί μόνο δύναμη και ελάχιστη ειδίκευση πρέπει να γίνει, και γίνεται, όχι με το αγγλικό μεροκάματο αλλά με ένα μεροκάματο που ξεπερνά το ιρλανδικό, που το ξεπερνά δηλαδή τόσο όσο χρειάζεται κανείς για να λιμοκτονεί τρώγοντας πατάτες για τριάντα εβδομάδες το χρόνο, μα που κάθε ώρα που περνά, με την άφιξη κάθε νέου ατμόπλοιου, τείνει να εξισωθεί εντελώς».
    Αν εξαιρέσουμε την υπερβολική και μονόπλευρη καταδίκη του ιρλανδικού εθνικού χαρακτήρα, ο Καρλάιλ έχει εδώ απόλυτα δίκιο. Αυτοί οι Ιρλανδοί που μεταναστεύουν για τέσσερις πένες στην Αγγλία, στριμωγμένοι συνήθως σα βόδια στο κατάστρωμα ενός ατμόπλοιου, εγκαθίστανται οπουδήποτε. Οι χειρότερες κατοικίες είναι αρκετά καλές γι’ αυτούς, λίγο τους απασχολούν τα ρούχα τους, αρκεί να συγκρατεί τα κουρέλια τους μια μόνο κλωστή, αγνοούν την χρήση των παπουτσιών, τρέφονται αποκλειστικά με πατάτες, κι’ ότι παραπάνω κερδίζουν το ξοδεύουν στο ποτό. Τι να τους κάνει μια τέτοια ράτσα τους υψηλούς μισθούς; Οι χειρότερες συνοικίες των μεγάλων πόλεων κατοικούνται από τους Ιρλανδούς. Όποτε μια συνοικία διακρίνεται για την ιδιαίτερη βρωμιά της και τα ερείπια της, ο παρατηρητής σίγουρα θα συναντήσει σ’ αυτήν κυρίως εκείνα τα κελτικά πρόσωπα που διακρίνονται απ’ τις σαξονικές φυσιογνωμίες των ντόπιων με την πρώτη ματιά, και θ’ ακούσει αυτή την τραγουδιστή και βαριά προφορά που ο γνήσιος Ιρλανδός ποτέ δεν χάνει. Έχω ακούσει περιστασιακά την κέλτο-ιρλανδική γλώσσα να μιλιέται στις πυκνοκατοικημένες συνοικίες του Μάντσεστερ. Η πλειοψηφία από τις οικογένειες που ζουν σε υπόγεια είναι σχεδόν παντού ιρλανδικής καταγωγής. Με λίγα λόγια, όπως λέει ο Δρ Κέυ, οι Ιρλανδοί ανακάλυψαν το ελάχιστο των βιοτικών αναγκών, και το μαθαίνουν τώρα στους άγγλους εργαζομένους. Επίσης έφεραν μαζί τους την βρωμιά και τον αλκοολισμό. Η έλλειψη καθαριότητας, που είναι η δεύτερη φύση του Ιρλανδού και δεν είναι τόσο επιβλαβής στη χώρα τους, στην ύπαιθρο όπου ο πληθυσμός είναι διεσπαρμένος, γίνεται τρομακτικά και σοβαρά επικίνδυνη στις πυκνά κατοικημένες μεγάλες πόλεις. Όπως συνηθίζει να το κάνει στην πατρίδα του, ο Μιλεσιανός αδειάζει όλα τα σκουπίδια του και τη βρωμιά μπροστά στην πόρτα του και δημιουργεί βόρβορους και σωρούς από κοπριές, που βρωμίζουν την εργατική συνοικία και μολύνουν την ατμόσφαιρα. Χτίζει το χοιροστάσιο του στους τοίχους των σπιτιών, όπως το έκανε στην πατρίδα του, και εάν τον εμποδίσουν να το κάνει αφήνει τα γουρούνια να κοιμηθούν στο δωμάτιο μαζί του. Αυτή η νέα και αφύσικη μέθοδος κτηνοτροφίας στις πόλεις είναι αποκλειστικά ιρλανδικής προέλευσης. Ο Ιρλανδός αγαπά το γουρούνι του όπως ο Άραβας το άλογο του, με τη διαφορά ότι το πουλά όταν είναι αρκετά παχύ για σφάξιμο. Κατά τ’ άλλα, τρώει μαζί με το γουρούνι του, κοιμάται μαζί του, τα παιδιά του παίζουν με το γουρούνι, ανεβαίνουν στην πλάτη του, και κυλιόνται μαζί του στους σωρούς από κοπριά, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε σε χιλιάδες περιπτώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αγγλίας. Είναι αδύνατο να περιγράψει κανείς την βρωμιά και την έλλειψη ανέσεων που επικρατεί στα σπίτια τους. Ο Ιρλανδός δεν είναι συνηθισμένος στα έπιπλα, ένας σωρός άχυρα, μερικά κουρέλια, εντελώς άχρηστα σα ρουχισμός, του αρκούν για το νυχτερινό του κρεβάτι. Ένα κούτσουρο, μια σπασμένη καρέκλα, ένα παλαιό κασόνι για τραπέζι -τίποτε περισσότερο δεν χρειάζεται- μια τσαγιέρα, μερικές πήλινες κούπες και πιάτα εξοπλίζουν την κουζίνα του, η οποία είναι επίσης το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό του. Όταν του λείπουν τα καύσιμα καίει ότι βρεθεί μπροστά του, καρέκλες, τις κάσες απ’ τις πόρτες, τα διακοσμητικά σανιδώματα του τοίχου, τα πατώματα, όλα παίρνουν το δρόμο για το τζάκι. Επιπλέον, γιατί να του χρειαστεί περισσότερος χώρος; Στην πατρίδα του η πλινθόκτιστη καλύβα του είχε ένα μόνο δωμάτιο για όλες τις οικιακές χρήσεις, άρα στην Αγγλία η οικογένειά του δεν έχει ανάγκη από περισσότερα δωμάτια. Έτσι η συνήθεια να στοιβάζονται πολλά άτομα σε ένα μόνο δωμάτιο, που τόσο διαδομένη είναι σήμερα, έχει την ρίζα της κυρίως στην ιρλανδική μετανάστευση. Και επειδή ο φτωχός διάβολος πρέπει να έχει και κάποια ευχαρίστηση, και η κοινωνία τον έχει αποκλείσει από όλες τις άλλες, οδηγεί τον εαυτό του στην κατανάλωση του οινοπνεύματος. Το ποτό είναι το μόνο πράγμα που κάνει ανεκτή τη ζωή του Ιρλανδού, το ποτό και η κεφάτη και ανέμελη ιδιοσυγκρασία του, έτσι ξεφαντώνει στο ποτό ως το σημείο της πιο κτηνώδους μέθης. Ο νότιος και ανέμελος χαρακτήρας του Ιρλανδού, η απελέκητη φύση του, που τον τοποθετεί σε επίπεδο ελάχιστα πάνω απ’ τον άγριο, η περιφρόνησή του για κάθε ανθρώπινη ευχαρίστηση την οποία, καθώς είναι απελέκητος είναι και ανίκανος να την νιώσει, η βρωμιά και η φτώχια του ευνοούν τον αλκοολισμό του. Ο πειρασμός είναι μεγάλος, δεν μπορεί να του αντισταθεί, και έτσι όταν έχει χρήματα τα ξεφορτώνεται στο λαρύγγι του. Τι άλλο να κάνει; Και πως μπορεί η κοινωνία να τον κατηγορήσει όταν τον φέρνει σ’ αυτή την θέση και κάνει σχεδόν αναπόφευκτο να καταλήξει ένας μέθυσος, όταν τον εγκαταλείπει στον πρωτογονισμό του;
    Έναν τέτοιο ανταγωνιστή έχει να αντιμετωπίσει ο Άγγλος εργάτης, ένα ανταγωνιστή που κατέχει τη χαμηλότερη βαθμίδα της κλίμακας που μπορεί να υπάρχει σε μια πολιτισμένη χώρα και που ακριβώς για αυτόν τον λόγο, αρκείται σ’ ένα μεροκάματο κατώτερο απ’ οποιουδήποτε άλλου εργάτη. Επομένως, όπως λέει ο Καρλάιλ, δεν μπορεί να συμβαίνει διαφορετικά παρά το μεροκάματο του Άγγλου εργάτη, σ’ όλους τους κλάδους όπου μπορεί να τον συναγωνιστεί ο Ιρλανδός, πέφτει όλο και περισσότερο. Και αυτοί οι κλάδοι είναι πολλοί. Όλοι οι κλάδοι στους οποίους απαιτείται ελάχιστη ή καθόλου τεχνική κατάρτιση είναι ανοικτοί στους Ιρλανδούς. Για δουλειές στις οποίες απαιτείται μακρόχρονη ειδίκευση ή μεθοδικότητα και επίμονη προσπάθεια, ο ασυνάρτητος, άστατος και μέθυσος Ιρλανδός είναι ιδιαίτερα ανεπαρκής. Για να γίνει μηχανικός, χειριστής εργαλειο-μηχανής, θα πρέπει να προσαρμοστεί στον αγγλικό πολιτισμό, στα αγγλικά ήθη, να γίνει ουσιαστικά Εγγλέζος.
    Όμως για εργασία πιο απλή, με λιγότερη ακρίβεια, οπουδήποτε απαιτείται περισσότερο δύναμη παρά ικανότητα, ο Ιρλανδός είναι τόσο καλός όσο ο Άγγλος. Τέτοια επαγγέλματα έχουν κατακλυστεί από τους Ιρλανδούς. Χειρώνακτες-υφαντές, πλινθοκτίστες, χαμάληδες, αυτοί οι εργάτες που ψάχνουν γενικά για ένα μεροκάματο κ.λ.π., αριθμούν ολόκληρες ορδές Ιρλανδών και η πίεση αυτής της ράτσας συνετέλεσε, σε μεγάλο βαθμό να συμπιεστούν τα μεροκάματα και να υποβαθμιστεί η ίδια η εργατική τάξη. Κι αν ακόμα οι Ιρλανδοί που επέβαλαν την δική τους νοοτροπία σε διάφορα επαγγέλματα γινόντουσαν περισσότερο πολιτισμένοι, θα τους έμεναν αρκετές απ’ τις παλιές τους συνήθειες για να ασκούν στους Άγγλους συναδέλφους τους, μέσα στους χώρους δουλειάς, μια εκφυλιστική επιρροή –χωρίς να λογαριάσουμε την επιρροή του ίδιου του ιρλανδέζικου περιβάλλοντος. Γιατί, αν λάβουμε υπόψη ότι σε κάθε πόλη, το ένα πέμπτο ή το ένα τέταρτο των εργατών είναι Ιρλανδοί ή παιδιά Ιρλανδών που ανατράφηκαν στις συνθήκες της ιρλανδέζικης βρωμιάς, κανείς δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται όταν συναντά στη ζωή, στις συνήθειες, στο πνευματικό και ηθικό της επίπεδο, κοντολογίς στον χαρακτήρα, γενικά, της εργατικής τάξης, ένα σημαντικό μέρος απ’ τα ιρλανδέζικα χαρακτηριστικά. Αντίθετα είναι εύκολο να καταλάβουμε πως η εξευτελιστική θέση των Άγγλων εργατών, αποτέλεσμα της σύγχρονης ιστορίας μας και των άμεσων συνεπειών της, γίνεται ακόμα πιο εξευτελιστική από την παρουσία του ιρλανδέζικου ανταγωνισμού.

    (*)Μιλς είναι το όνομα των παλιών Κελτών βασιλέων της Ιρλανδίας. (Σημείωση του Ένγκελς).
    «Η κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία» – 1845

    • Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      H ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ…ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΡΗΣΚΕΙ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ -ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΙΣΕΩΝ..Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ{ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 70 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ} Η ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ -ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑ.

      • Ο/Η ioannhs λέει:

        ακριβως ετσι ειναι μονο που πολυ λαθρολαχνοι μας τα πτηζουν με της παπαριες το νοημα ειναι οτι με την εισροη ξενων εργατων η δουλεια διονιζεται και αυτα που λενε οτι οι εργατες δεν εχουν πατριδα ειναι αηδιες

  4. Ο/Η Φιλόλογος λέει:

    Κάνετε το λάθος και εσείς, αφήστε τον ‘Αδωνι κατά μέρος, ας μιλήσουμε σοβαρά, να χρησιμοποιείτε τα λεχθέντα/γραφέντα κάποιου από τα τέλη του 19ου αιώνα, για να εξηγήσετε, δικαιολογήσετε ή αντικρούσετε επιχειρήματα που άπονται σε συγκεκριμένο πρόβλημα του 21 αιώνα. Υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα σε αυτό για το οποίο μιλούσε ΤΟΤΕ ο Μάρξ με αυτό που αντιμετωπίζει ΣΗΜΕΡΑ η Ελλάδα.

    Επίσης κάνετε ένα (ελπίζω όχι εσκεμμένα) λάθος συσχετισμό, ή μάλλον νοητικό άλμα. Πουθενά δεν μιλάει ο Μάρξ για «νομίμως εισαγόμενους εργάτες». Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι στην Μεγ. Βρετανία του 1800 υπήρχαν ήδη νόμοι που όριζαν την νόμιμη μετανάστευση εργατών για εργασία συγκεκριμένου χρόνου και τύπου. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες απλά έφερναν, φορτωμένους στα καράβια σαν ζώα, μερικούς ξένους εργάτες για να τους χρησιμοποιήσουν=εκμεταλλευθούν ως απεργοσπάστες και να βγάλουν την δουλειά όπως-όπως. Πολύ πιθανόν να είχαν δωροδοκήσει και κάποιους στην εκάστοτε κυβέρνηση ώστε να περάσει το θέμα στο λάου-λάου.

    Αλλά εμάς εδώ δεν μας ενδιαφέρει τι γινόταν στην Αγγλία στα 1800 αλλά τι συμβαίνει και τι πάει να γίνει στην Ελλάδα του 2010. Και εδώ κάνει το λάθος εν γνώσει του ο Άδωνις. Αλλά και εσείς που ομολογουμένως περίμενα να είστε πιό σοβαροί, γιατί;

    Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή γίνεται εμπόριο ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει. Έχουνε φέρει εδώ κάθε καρυδιάς καρύδι, έλεγχος ποιός μπάινει δεν υπάρχει, είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι, και οι εργοδότες γλεντάνε γιατί βρίσκουνε ανειδίκευτη εργασία με το 1/10 του κόστους. Και οι Έλληνες κάθονται στα σπίτια τους και δεν δουλεύουν, παίρνουνε το επίδομα της πείνας, όταν έχει να τους το δώσει το κράτος, διότι εσχάτως ακούστηκε ότι παρα-δώσανε «βοηθήματα αλληλεγγύης» στους παράνομα εισελθόντες (και μη) αλλοδαπούς με αποτέλεσμα να μην έχουνε τα ταμεία …μία.

    Επιτέλους, αφήστε τις ταξικές αναλύσεις και τα κομματικά φληναφήματα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι ούτε καν …αναρχία. Είναι ένα άδικο χάος και ένας θεός ξέρει που θα μας οδηγήσει. Πολύ φοβάμαι ότι αν τελικά με τις αλχημείες της κυβέρνησης η χώρα χρεωκοπήσει, τότε θα μας βάλουν εσαεί κάνα Αρμοστή στύλ Βοεβόδα του …Μακεδονικού Αγώνα και τότε να σας δώ όλους εσάς να τρέχετε να κατοχυρώσετε τα κοινωνικο-πολιτικο-ανθρώπινα δικαιώματά σας.

    Αν δεν σοβαρευτούμε, προβλέπεται «γύψος» και να θυμάστε: Θα λέτε ο «φιλόλογος» μας τά ‘χε πει αλλά εμείς το χαβά μας…

  5. Ο/Η parekklisi λέει:

    Αντώνη το ότι καταφεύγεις σε άλλο άρθρο του Ένγκελς να υποθέσω ισοδυναμεί με παραδοχή του ότι το παρόν κείμενο του Μαρξ είναι παραποιημένο από τους καλοθελητές που το προβάλουν;

    Φιλόλογε δεν παρέθεσα το κείμενο του Μαρξ για να βγάλω συμπεράσματα για το σήμερα. Αντίθετα οι εθνικοπατριώτες που το πρόβαλλαν το επεχείρησαν αυτό. Έλα όμως που το ερμήνευσαν κατά το δοκούν βγάζοντας το Μαρξ ρατσιστή, και αυτό ήθελα να καταδείξω σ’αυτό το άρθρο και όχι να αναλύσω το ζήτημα της μετανάστευσης γενικά.

    Ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο για τους μετανάστες στην Κύπρο: http://kokkinoprisma.blogspot.com/2010/01/blog-post_09.html

  6. Ο/Η Φιλόλογος λέει:

    @ parekklisi

    Δεκτόν! Αλλά τότε η προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι ένας υγιής, συνολικός και συνθετικός διάλογος. Όσο θα υπάρχει ιδεολογικό κενό για το τι μέλλει γενέσθαι περι αυτού τόσο το κενό αυτό θα γεμίζει με βρομιές. Με καταλαβαίνεις φαντάζομαι …

  7. Ο/Η antrikos λέει:

    Φιλόλογε,
    Δηλαδή εσύ νομίζεις ότι οι μετανάστες θέλουν κι έρχονται κι ότι δεν αναγκάζονται από τις συνθήκες ζωής τους;

    Αν οι Έλληνες θέλουν να πάψουν να κάθονται σπίτι τους και να μη τους ρίχνουν τα μεροκάματα τα αφεντικά μέσω των μεταναστών, πολύ απλά μπορούν να απαλλοτριώσουν, μαζί με τους μετανάστες, τις επιχειρήσεις των αφεντικών τους. Τότε θα ‘χει δουλειά για όλους, Έλληνες και μετανάστες· τοτε το χρήμα δεν θα έχει εμπορευματικό χαρακτήρα αλλά χαρακτήρα κουπονιού για τη διανομή του παραγόμενου προϊόντος στην Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο σήμερα που μπορεί να καταργηθεί τελείως η εξωτερική του μορφή και να γίνεται όλη η δουλειά με κάτι αντίστοιχο με τις πιστωτικές κάρτες. Όσοι μετανάστες θέλουν να μείνουν, ας μείνουν. Θα απολαμβάνουν το προϊόν της εργασίας τους χωρίς να στερούν από σένα τίποτε. Κι αν οι επιχειρήσεις των πρώην αφεντικών δεν επαρκούν θα δημιουργηθούν νέες που θα παράγουν κι αυτές προϊόντα όχι απλώς για να έχει δουλειά όλος ο κόσμος αλλά για να μεγαλώσει ο πλούτος της Χώρας, δηλαδή ο πλούτος των παραγωγών.

    Το ότι δεν υπάρχουν δουλειές για όλους είναι αποτέλεσμα του ιδιωτικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων.

    Όταν όμως οι δουλειές είναι ιδιωτικές, τότε η παραγωγή είναι περιορισμένη σύμφωνα με την προοπτική της επιχείρησης να πουλήσει τα προϊόντας της και το κεφάλαιο θα βρίσκει πάντα τρόπο να ρίχνει τα μεροκάματα, είτε με την εσωτερική μετανάστευση είτε με την «παράνομη» είτε με τη νόμιμη μέσω της ΕΕ είτε με την αύξηση της οργανικής σύνθεσης του κεφαλαίου.

    Και πες ότι τους διώχνεις. Δε βλέπεις πως 1 δις απελπισμένοι Ινδοί, Αφρικανοί κλπ. είναι έτοιμοι να μπούνε στη Χώρα αφού δεν έχουν άλλη προοπτική; Θυμάσαι άραγε τις επιχειρήσεις «σκούπα» με τους Αλβανούς πριν 15 χρόνια που τους πήγαιναν στην Κακαβιά κι έλεγαν «Μεθαύριο στην Αθήνα θα είμαστε πάλι».

    Τώρα, βέβαια, θα μου πεις εσύ ότι θέλεις μια χώρα στην οποία και αφεντικά θα υπάρχουν και μετανάστες δεν θα έρχονται, όπως ακριβώς θέλει κι η συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης που είναι ποτισμένοι με το αστικό δηλητήριο. Τέτοια χώρα δε γίνεται να υπάρξει φίλε.

    Γι’ αυτό χέσε το Μαρξ και δες το με τη λογική. Η λύση δεν είναι η απέλαση των μεταναστών αλλά η κατάργηση των αφεντικών.

  8. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    antrikos λες οτι δεν θελουν να ερθουν εδω…τοτε που βρισκουν τα 7.000-8.000-10.000 δολλαρια που δεινουν στους τουρκους δουλεμπορους? λυπαμαι για οτι γινεται στο ιρακ και στο αφγανισταν αλλα η ελλαδα ειναι μια μικρη χωρα που δεν μπορει να κανει τα αυτονοητα για τους ελληνες με τους ανικανους ηγετες που εχει..ποσο μαλλον να φορτωθει και 2-3 εκ μεταναστες πολλοι απο τους οποιους θα ειναι φονταμενταλιστες..για οσους μιλουν περι ενσωματωσης ρωτω..οι τσαμιδες που το 1913 πολιτογραφιθηκαν-με το ζορι-ελληνες ενσωματωθηκαν ποτε? οχι.. και οχι μονο δεν ενσωματωθηκαν αλλα το 1941-45 συνεργαστηκαν μετους ιταλους και γερμανους κατακτητες..το ιδιο εγεινε και με τους σλαβοφωνους μεγαλο τμημα των οποιων συνεργασθηκε με τους βουλγαρους φασιστες και μαλιστα ο ΕΛΑΣ το σεπτεμβρη του 44 πολεμισε το φιλοβουλγαρικο σνοφ..αν δεν ενσωματωθηκαν οι 200.000 περιπου σλαβοφωνοι και τσαμιδες πως θα ενσωματωθουν 2 εκ αφρικανων- αφγανοπακιστανων και τουρκαλβανων πολλοι απο τους οποιους ειναι και φανατικοι ισλαμιστες? θυμαστε τι εγεινε τον μαη του 2009? μια καταγγελια οτι καηκε το κορανι ηταν αρκετο για να σπασουν την αθηνα..και τελικα απεδειχθη οτι το «κορανι» ηταν φωτοτυπια φυλλαδιου προσευχων τυλιγμενο σε αλουμινοχαρτο{κατι σαν σαντουιτσ} ενω ο «ευσεβης» μουσουλμανος πιστος ειναι τωρα φυλακη για κλοπες και μαλιστα ως επικεφαλης σπειρας! αυτα να τα βλεπει η αριστερα που παντα υπερασπιζεται ολα τα λουμπεν στοιχεια στο ονομα του «ανθρωπισμου»..αν δεν θελουμε σε 20 χρονια να ζησουμε καταστασεις τυπου κοσσοβου 2 πραγματα πρεπει να γινουν δημοψηφισμα για τον μεταναστευτικο νομο και, εαν η πλειοψηφια του κοσμου τον απορριψει, μετα να κανουμε ποσοστωση οπως και οι αλλες ευρωπαικες χωρες..

    • Ο/Η antrikos λέει:

      Ρε, κατάλαβέ το!
      1000 Δημοψηφίσματα να κάνεις, αυτοί θα ‘ρχονται. Η θάλασσα είναι απεριόριστη και δεν είναι δυνατό να ναρκοθετηθεί, δεν το καταλαβαίνεις;

      Οι μετανάστες έρχονται εδώ γιατί στον τόπο τους είναι ήδη νεκροί.
      Στην Ελλάδα γέμισες με δαύτους γιατί η ΕΕ σ’ έβαλε να είσαι ανάχωμα της μετανάστευσης για να μη γεμίζουν Γερμανίες, Γαλλίες etc. Αν τους δοθεί άδεια να πάνε στους συγγενείς τους στη Δυτική Ευρώπη, δε θα μείνει ούτε το 1/4. Όμως ο ΕΟΚικός ιμπεριαλισμός σου επιφύλαξε το ρόλο του τσομπανόσκυλου. Θα συνεχίζεις να τον παίζεις, εκτός αν φύγεις από την ΕΕ.
      Για δες τώρα να καταλάβεις για ποιο λόγο μίλησα ποιο πάνω για τη λειτουργία του χρήματος σε μια σοσιαλιστική ή κομμουνιστική κοινωνία. Το σύνολο των μεταναστών στέλνει ευρώπουλα στην πατρίδα του, να μη πεθάνουν εκεί οι συγγενείς τους από την πείνα. Σ’ εκείνους αρκούν και 30 Ευρώ το μήνα, όπως ακριβως αρκούσαν σε μας 30 δολλάρια τη 10ετία του 60. Όταν όμως παρουμε τα μέσα παραγωγής και το χρήμα δεν θα είναι πια εμπόρευμα αλλά κουπόνι, δηλαδή μέσο διανομής του ήδη παραγόμενου προϊόντος, σημαίνει ότι θα ‘χει αξία μόνο στην Ελλάδα. Συνεπώς δεν θα μπορούν να σου το κάνουν εξαγωγή, δηλαδή μ’ αυτό τον τρόπο διαφυλάττεις το προϊόν σου και ταυτόχρονα όποιος εργάζεται και αυξάνει τον πλούτο της Χώρας, έλληνας ή ξένος, συμμετέχει ανάλογα με την εργασία του στη διανομή του πλούτου. Τώρα, αν θέλει να στείλει 1 κιλό φέτα στο Πακιστάν, ας το κάνει.

      Για να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους, πρέπει να ξέρεις ότι οι οικονομικοί μετανάστες φεύγουν από τη χώρα τους χωρίς λεφτά και χωρίς έγγραφα. Τους διαχειρίζεται σαφέστατα ένα κύκλωμα δουλεμπορίας και τα λεφτά τα δίνει το κύκλωμα στους διακινητές, όχι οι μετανάστες. Όταν οι μετανάστες φτάσουν εδώ στήνονται στα φανάρια και δουλεύουν για το κύκλωμα, για να ξεπληρώσουν τους δουλέμπορους κλπ. Οι μετανάστες δεν έχουν έγγραφα για να μη μπορείς να τους απελάσεις στη χώρα προέλευσής τους. Άντε πες μου, λοιπόν, πού θα τους απελάσεις αν γίνει δημοψήφισμα και εγκριθεί αντιμεταναστευτικός νόμος. Ακόμη και οι χώρες προέλευσής τους θα σου λένε ότι δεν είναι δικοί τους.
      Οπότε όσο και να σκούζεις, κάτσε και φάτην. Οι προτάσεις σου είναι γ.τ.π.κ., πλήρως ανεφάρμοστες.

      Τώρα, λες ότι σου αλλάζουν την κουλτούρα. Δίκιο έχεις σ’ αυτό. Και γω δε γουστάρω καθόλου το ισλάμ, όπως δεν γουστάρω και το χριστιανισμό. Αηδιάζω να βλέπω ανθρώπους να τεντώνουν τον κώλο τους στον ουρανό και τη φάτσα τους στη γη και να εξασκούν τη δουλοπρέπειά τους. Το ίδιο ακριβώς αηδιάζω και μετους χριστιανούς που έξω από κάθε εκκλησία σταυροκοπιούνται ή έξω από κάθε μοναστήρια πάνε και προσκυνάνε πτώματα που τα ονομάζουν σκηνώματα αγίων.
      Το ζήτημα σε μια κοινωνία είναι να ξεπεράσει τη θρησκεία και όχι να την αλλάξει. Αυτοί οι άνθρωποι, όμως, στο ισλάμ βλέπουν όχι τη θρησκεία αλλά την αντίσταση προς την εκμεταλλεύτρια Δύση. Όσο πιο πολύ γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης τόσο περισσότερο φανατικοί θα γίνονται.

      Καταλήγω λοιπόν, η μοναδική λύση, όσο κι αν φαίνεται ουτοπική ή απραγματοποίηση, στο ξεσπίτωμα των μεταναστών και στο ξερίζωμα της θρησκείας και της μεταφυσικής εν γένει από τις καρδιές των εκμεταλλευόμενων λαών είναι η παγκόσμια ήττα του ιμπεριαλισμού και η προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης. Αλλιώς αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

  9. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    pareklisi καμια σχεση το παρεθεσα το κειμενο του ενγκελς ως συμπληρωμα..το θεμα ειναι συμφωνεις με τον ενγκελς η οχι? αυτα που εγραφε τοτε μοιαζουν κατα πολυ και με αυτα που κανει σημερα το κεφαλαιο και ο ιμπεριαλισμος? φανταστειτε να εγραφα το ιδιο με τον ενγκελς κειμενο αλλα αντι για ιρλανδους να εβαζα..ΑΛΒΑΝΟΥΣ..τι θα γραφατε εναντιον μου…δεν ειναι θεμα ανωτερων η κατωτερων φιλων-οπως γραφει ο ενγελς- ειναι θεμα οτι δεν αντεχει η ελλαδα των 9 εκ.πρακτικα αλλους μεταναστες ποσο μαλλον πολιτες οι οποιοι σε 10 χρονια -αν περασει ονομος-θα μπορους σαν «ελληνες» που θα ειναι να μπουν στον στρατο στην αστυνομια στις δημοσιες υπηρεσιες…δεν τα παμε καλα με τους ελληνες μπατσους..θα εχουμε και πακιστανους?

    • Ο/Η Y λέει:

      ‘Δεν αντέχει η Ελλάδα, δεν αντέχει η Ελλάδα…. ‘

      Και τι θες να κάνει? Να αγοράσει καλύτερο στρατιωτικό εξοπλισμό για να τους εμποδίζει να μπαίνουν? Για να τους πνίγει στο Αιγαίο?

      Ή θα δώσει λεφτά να τους φτιάξει αξιοπρεπή οικήματα και σχολεία ή όπλα για να τους πνίξει…

      Διάλεξε ποιο από τα δύο θες να ζητήσεις… Ας αρχίσει ανακαλώντας τους Έλληνες μισθοφόρους που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική σφαγή του Αφγανιστάν λέω εγώ.

      Φοβερό αυτό με τον Έλληνα και τον Πακιστανό μπάτσο. Στην Αγγλία δηλαδή το αν η αστυνομία τους είναι καλή ή κακή εξαρτάται από την καταγωγή του μπάτσου?

      Πήξαμε στους εθνο-αριστερούς…

  10. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    στην αγγλικη εκπομπη ιρανος λαθρομεταναστης καταγγελει αφγανους λαθρομεταναστες οτι του εκλεψαν τις αποσκευες οταν ηρθε αθηνα και πως προτιμα να επιστρεψει στο ιραν γιατι εδω εχουμε πολλους αφγανους….http://www.youtube.com/watch?v=BkcTrx1KlL8

  11. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    καλιτερα εθνο-αριστερος παρα εθνοπροδοτης δουλος της παγκοσμιοποιησης των ηπα…ολοι οι προοδευτικοι αριστεροι των ισλαμικων χωρων κοιτουν πως θα αποτιναξουν τα ισλαμικα ηθη και τον φονταμενταλισμο και στην ελλαδα οι «προοδευτικοι» κοιτουν πως θα γινουμε ισλαμ και θα εισαγουμε φανατισμο μεσω του ιδεοολογιματος του «πολυπολιτισμου»..διαβασε κανα αρθρο να δεις τι προβληματα εχουν ιδη δημιουργιθει με τους ισλαμιστες αστυνομικους στην αγγλια..αν η ελλαδα αποσυρη τους 200 ελληνες του μηχανικου -ουτε μαχημοι δεν ειναι-απο το αφγανισταν κατι με το οποιο συμφωνω θα εχει η ελλαδα το δικαιωμα να πει «δεν χωραω αλλους» συμφωνα με ερευνα της γιουροστατ η ελλαδα των 9εκ ειναι τριτη δε αλλοδαπους εκτως Ε.Ε σε αναλογια πλυθισμου με ποστο 8,1 τοις εκατο..ναι αν ειναι να εχουν τα εγγονια μας μια γωνιτσα γης να ζουνε και αυτα οπως κανουμε και εμεις μεχρι τωρα ναι να κλεισουμε τα συνορα..τα σημεια και στα ελληνοαλβανικα και στα ελληνοτουρκικα συνορα απο τα οποια γινεται η διακινηση γνωστα ειναι..

    • Ο/Η ioannhs λέει:

      μπραβο ρε φιλε πολυ σωστσ μιλας ολοι οι αλοι λενε προοδευτικες βλακειες ανφιβαλω αν κανενας απο δαυτους εχει σχεσει με την εργατικη ταξη με την εισροη λαθρομεταναστων τα μεροκαματα ξεφτυληστικαν και οι συνθηκες εργασιας χειροτερεψαν αλα τι ξερουν αυτοι οι μπαχαλακηδες και δηθεν αριστεροι του κωλου απο αυτα τα πραγματα ουτε ενα μεροκαματο δεν εχουν κανει στην ζωητους ζητω ο ελληνας εργατης

  12. Ο/Η reddove λέει:

    το να μιλαει καποιος για «κλειστα συνορα» «απελασεις» κλπ το μονο που εξυπηρετει ειναι η διασπαση της εργατικης ταξης και η χειροτερευση των συνθηκων διαβιωσης σε πρωτη φαση των μεταναστων και σε δευτερη φαση των ελληνων εργατων. Το ζητημα δεν ειναι να βλεπεις τη σημερινη κατασταση και μια αλλη ιδεατη και καλυτερη και να λες θελω τη δευτερη. Σημασια εχει η διαδικασια να πας απο την πρωτη στη δευτερη και αυτη οχι μονο στην πραγματικοτητα δεν καταληγει στη δευτερη αλλα καταληγει σε πολυ χειροτερη -για τους ελληνες εργατες- απο την πρωτη, απο τη στιγμη που η πτωση του μεροκαματου κλπ οφειλεται στην υπερεκμεταλλευση και την ελλειψη δικαιωματων των μεταναστων τα οποια τετοιες εθνικιστικες λογικες αυξανουν.

    Την πεμπτη στα δικαστηρια στη Θεσσαλονικη (9 πμ) εκδικαζεται η μυνηση των πλοιοκτητων της ν.μηχανιωνας εναντια στην απεργια των αιγυπτιων αλιεργατων, να ειμαστε ολοι εκει. Αλληλεγγυη εμπρακτη ή τιποτα, οπως ελεγε και ενας σοσιαλλογοκριμενος συντροφος http://athens.indymedia.org/admin/edit.php?id=1120239

  13. Ο/Η parekklisi λέει:

    Το «δεν αντέχει η Ελλάδα» δεν είναι επιχείρημα. Τι ακριβώς σημαίνει δεν αντέχει; Δε χωράνε άλλοι άνθρωποι εδώ μέσα; Τότε δεν είναι θέμα μετανάστευσης, είναι θέμα… υπερπληθυσμού! Οπότε πρέπει να γίνει περιορισμός και στις γεννήσεις, έτσι; Μόνο που οι ίδιοι που λένε πως «δε χωράν άλλοι μετανάστες» είναι οι ίδιοι που μας λένε για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας! Από ‘δω φαίνεται ο πραγματικός τους στόχος που κρύβεται πίσω από οικονομικά επιχειρήματα: να μην μπασταρδευτεί η»ελληνική φυλή»…

    Όπως λέει ο «Υ» υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο, ή μάλλον τρεις:

    1. Υψώνεις τείχη και στήνεις πολυβολεία σε όλα σου τα σύνορα, όπως κάνει ας πούμε το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό για να μην μπαίνει κανείς.

    2. Φυλάσσεις τα σύνορα αλλά αφήνεις πολλούς να μπουν και τους κρατάς μέσα στην Ελλάδα σε κατάσταση παρανομίας ή ημιπαρανομίας.

    3. Τους αφήνεις να μπουν, τους βρίσκεις σπίτια και δουλειές και τους δίνεις ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

    Ας δούμε τώρα τι αποτελέσματα παράγει κάθε πολιτική.

    Η πρώτη:
    α) Εκατοντάδες νεκροί στα σύνορα. Ήδη με τη σημερινή κατάσταση δεκάδες μετανάστες σκοτώνονται στην προσπάθειά τους να μπουν στην Ελλάδα. Τις προάλλες βρήκαν 17 πνιγμένους. Άλλο παράδειγμα στα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού: http://en.wikipedia.org/wiki/Migrant_deaths_along_the_Mexico-U.S._border
    Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για ποιο λόγο αυτό είναι προβληματικό φαντάζομαι…
    β) Η πολιτική αυτή εκτός από απάνθρωπη είναι και αναποτελεσματική! Είναι αδύνατον να εμποδίσεις τόσους ανθρώπους να μπουν στη χώρα όταν υπάρχουν αντικειμενικοί παράγοντες (πόλεμοι κτλ) που συνεχώς παράγουν νέους πρόσφυγες. Ξανά στο παράδειγμα ΗΠΑ-Μεξικού, οι παράνομοι Μεξικάνοι στις ΗΠΑ αυξάνονται κάθε χρόνο κατά εκατοντάδες χιλιάδες ή και κατά εκατομμύρια! http://en.wikipedia.org/wiki/Illegal_immigrant_population_of_the_United_States#Remittances_to_Mexico
    Επομένως η πρώτη επιιλογή οδηγεί αναγκαστικά στη δεύτερη:

    Η δεύτερη:
    Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Αυτό που παράγει είναι ανθρώπους εντός της Ελλάδας, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση πλήρης ανασφάλειας. Τι κάνουν οι άνθρωποι σε τέτοια κατάσταση; Οτιδήποτε για να επιβιώσουν. Πρώτον καταφεύγουν στο έγκλημα. Ούτως ή άλλως είναι παράνομοι ακόμα και με την παρουσία τους. Δεύτερον είναι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη να τους χρησιμοποιήσει ακόμα και σε συνθήκες δουλείας. Θα τον βάλουν να δουλέψει για 10 ευρώ τη μέρα και θα διώξει τους Έλληνες εργαζόμενους. Ή θα τον βάλουν να δουλέψει και όταν έρθει η ώρα να τον πληρώσουν θα τον καρφώσουν στις αρχές ότι είναι παράνομος και θα απελαθεί (όπως κατά κόρον συνέβαινε στα ελληνικά χωράφια με τους Αλβανούς τη δεκαετία του ’90).

    Η τρίτη:
    Φυσικά αυτό αποτελεί επιστημονική φαντασία για το σημερινό καθεστώς… Εδώ δε φροντίζει να τα παρέχει αυτά στους Έλληνες πολίτες θα τα παρέχει στους μετανάστες; Παρ’ όλα αυτά ας δούμε τι παράγει αυτή η πολιτική: οι μετανάστες δε βρίσκονται σε κατάσταση παρανομίας και έτσι δε μπορεί να τους εκβιάσει κανείς ούτε αναγκάζονται να στραφούν στο έγκλημα. Δε μπορεί να τους χρησιμοποιήσει κανείς εργοδότης γιατί ό,τι εργασιακά δικαιώματα έχει ο Έλληνας τα ίδια έχει και ο μετανάστης. Είναι κανονικοί πολίτες του κράτους.

    Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα. Ποια από αυτές τις καταστάσεις παράγει και ενισχύει η αντιμεταναστευτική υστερία; Είναι προφανές ότι παράγει τη δεύτερη κατάσταση, δηλαδή την κατάσταση όπου οι μετανάστες είναι ημιπαράνομοι και εύκολα εκμεταλλεύσιμοι. Την κατάσταση που συμφέρει τους εργοδότες, και η οποία θίγει τα εργασιακά δικαιώματα τόσο των ίδιων των μεταναστών, όσο και των ντόπιων εργατών.

    Να γιατί όσοι κραυγάζουν «έξω οι ξένοι» στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται για τα μεροκάματα, παρά κρύβονται πίσω από αυτά για να μη φανερώσουν το πραγματικό τους καημό: μη τυχόν και μπασταρδευτεί το «ελληνικό αίμα»…

    Αν οι Έλληνες εργάτες υποκύψουν στις κραυγές του τύπου «έξω οι ξένοι» και «κλείστε τα σύνορα» το μόνο πραγματικό αποτέλεσμα είναι να συντηρείται η παρούσα κατάσταση, οι μετανάστες να παραμένουν ευάλωτοι και ευκολότερα εκμεταλλεύσιμοι, και τα μεροκάματα να πέφτουν.

    Να γιατί οι Έλληνες εργάτες πρέπει να γίνουν μια γροθιά με τους μετανάστες και να διεκδικήσουν: ίσα πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα για όλους.

    • Ο/Η ioannhs λέει:

      ανεκδοτα μας λες ρε φιλε η ελλαδα ανηκει στους ελληνες και οχι μπατε σκυλοι αλεστε τι ξερεις απο εργατικη ταξη δουλεψες ποτε στην ζωησου και οι εργατες εχουν πατριδα οι ξενοι εργατες ειναι ζημια για τον ελληνα εργατη ειναι ο νομος της προσφορας εργασιας και της ζητησης απλα πραγματα με την εισροη λαθρομεταναστων οι εργοδοτες κανουν παρτυ εχουν πολλα εργατικα χερια και παιζουν μπαλα οπως θελουν χωρις να θελεται με αυτες της θεωριες κανεται ζημια στην ελληνικη εργατικη ταξη

  14. Ο/Η parekklisi λέει:

    Πολύ μεγάλο βγήκε, θα το συμμαζέψω/συμπληρώσω και θα το κάνω νέο ποστ.

    • Ο/Η IEΡΟΛΟΧΙΤΗΣ λέει:

      Με το σκεπτικο αυτο ρε συντροφι αφου η απελαση αποκλειεται και δεν υπαρχει για σε η φραση δεν αντεχει να σου στειλουμε καμια 25αρια σουνιτες και καμια αλλους τοσους σιιτες στο σπιτι σου να δεις τη γλυκα της αρμονικης συνυπαρξης.Αλλα να μην του διωξεις να τους κρατας αιωνιους εκει στο σπιτι σου και να τους ταιζεις με δικα σου λεφτα.

      • Ο/Η antrikos λέει:

        Έχεις εμπειρία απ’ όταν μπήκαν οι εγγλέζοι κι οι αμερικάνοι σπίτι σου και σ’ άρεσε, έτσι;

  15. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    το δεν αντεχει η ελλαδα δεν ειναι θεμα υπερπλυθισμου..ειναι θεμα δημογραφικης αλοιωσης της ελλαδας,δημιουργιας μειονωτητων που αργοτερα θα χρησιμοποιηθουν απο τον ιμπεριαλισμο εναντιον μας{βλεπε κοσσοβο} αλλα και οικονομικο κοστος…στα νοσοκομεια το 50 τοις εκατο των ασθενων ειναι αλλοδαποι πολλοι απο τους οποιους ανασφαλιστοι των οποιων τα νοσηλεια πληρωνει το ΕΣΥ..διλ εμεις..οι ελληνες φορολογουμενοι συν το παρεμποριο συν την μαυρη εργασια συν το συναλλαγμα που παει εξω συν την εγγληματικοτητα που αυξανετε {δεν λεω οτι εγγληματουν μονο οι αλλοδαποι} αλλα το κυριο που απειλει την υποσταση μας ειναι η δημογραφικη αλλοιωση και τα μειονοτικα που θα προκειψουν.μεχρι το 45 στο κοσσοβο και τεττοβο οι αλβανοι δεν ηταν πανω απο 300.000{ειχαν συνεργασθει με τους ναζι} το 46 ο τιτο για να αποδυναμωσει τους σερβους{ο ιδιος ηταν κροατης ιουδαικης καταγωγης} ανοιξε τα συνορα αρχησε να μοιραζει στους αλβανους υπηκοοτητες με αποτελεσμα το 99-2000 που ηταν πια 3000000 σχεδον να ξεσηκωθουν με την καλυψη των ΗΠΑ-Ε.Ε και να γινει χαμος και στο κοσσοβο και στα σκοπια..θελετε τα ιδια και εδω? η διαφορα του μεταναστη απο του μειονοτικου ειναι οτι ο δευτερος εχει πολιτικα δικαιωματα στην χωρα που διαμενει..το συνταγμα μας απαγορευει σε αλλοδαπους να αγοραζουν ακοινητα σε συνοριακες περιοχες για ευνοητους λογους..αν παρουν 100000 αλβανοι ελληνικη υπηκοοτητα θα ειναι πλεον ελληνες πολιτες και θα μπορουν να αγορασουν γη και να εγκατασταθουν σε βαθος χρουνου μονιμα ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ..ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΦΛΟΣ Η ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ..ΕΚΟΥΣΙΟΣ Η ΑΚΟΥΣΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ …ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!

  16. Ο/Η parekklisi λέει:

    Εμ από ‘δω τα ‘φερες από ‘κει τα ‘φερες αποκαλύφθηκες.

    Ούτε δουλειές, ούτε μεροκάματα, ούτε Μαρξ, ούτε Ένγκελς. Η «δημογραφικη αλοιωση της ελλαδας» σε ενδιαφέρει.

    Το δε επιχείρημα ότι μπαίνουν στα νοσοκομεία ανασφάλιστοι και η μαύρη είναι εναντίον σου. Να νομιμοποιηθούν και να ασφαλιστούν λοιπόν. (Άσε που ούτε καν όλοι οι Έλληνες είναι ασφαλισμένοι και νόμιμοι).

    Το θέμα των μειονοτήτων είναι σημαντικό αλλά μιλάμε για τα εργασιακά και εκτός από ανορθόγραφος είσαι εκτός θέματος, αν έγραφες έκθεση με το ζόρι θα ‘πιανες βάση.

  17. Ο/Η kokkinoprisma.blogspot.com λέει:

    Δημογραφική αλλοίωση…δε θα βγαίνουμε πλέον ψηλοί, ξανθοί με γαλανά μάτια σαν το Μιχαλολιάκο ούτε καθαρή φυλή Πόντιων Μακεδόνων σαν τον Πανίκα Ψωμιάδη. Μόνο που το σκέφτομαι μαραζώνω….

    • Ο/Η IEΡΟΛΟΧΙΤΗΣ λέει:

      Υ.Γ.Γιατι εσεις οι «προοδευτικαριοι και οι «φιλανθρωποι» θελετε τα ιδρυματα και τα σπιτια που λες οτι πρεπει να τους κανουμε να γινουν με λεφτα των Ελληνων φορολογουμενων.Αυτον τον τοπο παγκοσμιοποιημενο μαλακιο και διεθνιστουλακο της πορδης καποιοι προγονι μας Ελληνες εδωσαν το αιμα τους και το κορμι τους για να παραδωσουν αυτον τον τοπο σε μας σε Ελληνες ελευθερο.Τωρα αν εσυ γουσταρεις να γινουμε απο πολλα χωρια χωριατες και ανοιχτα συνορα παπαγαλλε του Σορος δωσε πρωτος εσυ το καλο παραδειγμα.Οταν κοιμασαι αφησε την πορτα σου ανοιχτη να ακουμε το υπεροχο ροχαλητο σου.

      • Ο/Η antrikos λέει:

        Οι πρόγονοί σου δεν μας ρώτησαν όταν μας κατέκτησαν. Χεστήκαμε για το αίμα που έχυσαν. Εμεις είμαστε με το Πατριαρχείο.

  18. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    parekklisi αντι να με προσβαλλεις για καποια ορθογραφικα βιασυνης θα επρεπε να απαντησεις στα επιχειρηματα μου που βασιζονται σε προσφσατα ιστορικα παραδειγματα..υπαρχει η οχι κινδυνος δημιουργιας μειονοτητων με την ανεξελεγκτη πολιτογραφιση? ετσι ξεκινησε το 46 και το θεμα του κοσσοβου στην συγχρονη του διασταση..οσον αφορα στο σχολιο του κοκκινοπρισμα περι ανωτερης φυλης αν ξερετε ιστορικα ο ορος «αρεια φυλη » χρησιμοποιηθηκε απο τους περσες βασιλεις..αυτοι θεωρουνταν αρεια φυλη στην αρχαιοτητα και μαλιστα την δεκαετια του 30 υπηρχε και ισχυρο εθνικοσοσιαλιστικο κινημα στο ιραν και στο ιρακ..το οτι δεν θελω του αρειους ιρανους-ιρακινους λαθρομεταναστες με κανει ναζι? ειμαστε αυτοι που ειμαστε γνυσιοι ελληνες η μπασταρδοι αδιαφορο..γιατι στα καλα καθουμενα εξαιτιας της αμερικανικης πολιτικης να γινουμε μειονοτητα μες την ιδια μας την χωρα? τελος παντων στην προσφατη δημοσκοπιση στο πρωτο θεμα το 85 τοις εκατο του κοσμου ειναι εναντιον και δεν νομιζω ολοι αυτοι να ειναι χρυση αυγη…φοβαμαι ομως οτι σε λιγα χρονια απο αγανακτιση θα γινουν αν το πασοκ του παπανδρεου-μινεικο ψηφισει τον εν λογω νομο….

    • Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      kαι δεν ειμαι εκτως θεματος..με αφορμη αυτα που εγραφε ο μαρξ και ο ενγκελς για την λαθρομεταναστευση εθιξα το θεμα στο συνολο του..δασκαλε parekklisi ευτυχως που δεν ειμαστε στην κνε γιατι θα με εκοβες στα ιδεολογικα σεμιναρια…

  19. Ο/Η kokkinoprisma.blogspot.com λέει:

    ρε Αντώνης γιατί δεν βάζεις ταυτόχρονα το αίτημα να επαναπατρισθούν όλοι οι Έλληνες της Γερμανίας, της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας κτλ?

    Πάντως ένας Αλβανός δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα μάλλον είναι πιο Έλληνας ως προς τη συμπεριφορά του (καλά για τα ελληνικά του δεν το συζητώ) από ένα Έλληνα τρίτης γενιάς στην Αμερική. Ο οποίος παρεπιπτόντως έχει δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, να μαθαίνει την μητρική του γλώσσα, να εκκλησιάζεται κτλ.

    Καλά κάνουν οι Γερμανοί νεοναζί μάλλον και τους καίνε τα μαγαζιά, τους μαχαιρώνουν όπως και τους Τούρκους κτλ. Οι Έλληνες στην Ελλάδα ή στο χώμα, η Γερμανία για τους Γερμανούς.

    • Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      και λοιπον? αν οι ελληνες ηταν «μπουμπουκια» ας τους εδιωχναν…επειδη η αμερικη και η γερμανια εγιναν κρατη «σαλατες» θα πρεπει να γινουμε και εμεις? και οι ελληνες δεν διεκδικουν εδαφη ουτε της αμερικης ουτε της γερμανιας..πιστευεις οτι αν η ελλαδα εθετε στην γερμανια θεμα αντιστοιχο με της τσαμουριας που θετουν οι αλβανοι{ανεπισημα μεσω ουτσεκα μεχρις στιγμης} θα δεχονταν οι γερμανοι τους ελληνες? εδω τα χαρτια που θελει ενας μεταναστης στην σουιδια για υπηκοοτητα..πρωτα και κυρια πρασινη καρτα που σημαινει νομιμη εισοδο το ιδιο ισχυει και για τα παιδια των μεταναστων.. εκει αν η πρωτη γενια δεν ειναι νομιμη κανεις μετεπειτα δεν περνει αδεια παραμονης..Submitting an application

      You apply using the form Application for Swedish citizenship (Ansökan om Svensk medborgarskap), no. 300031.

      You send your application to:
      Migrationsverket
      Medborgarskapsenheten
      SE-601 70 Norrköping

      You can also send your application to one of the Migration Board’s permit units.

      You must also include

      * your national passport, travel document or alien’s passport in the original. If you have a previously issued passport you must also send the original.
      * if you do not have a national passport, enclose the originals of other identity documents. If you have several documents, number them in the same order in which you entered them in the application form.
      * civic registration certificate. The personal registration certificate is entitled Application for Swedish citizenship (Ansökan om svenskt medborgarskap) and you can order it from the Swedish Tax Agency.

      In order for the Migration Board to be able to examine your application for citizenship it is important that you have completed the form in full and enclosed all the necessary documentation.

      Because you are enclosing your passport or other original documents, you should send your application by registered post. The post office will help you to do this.

      You may include your children in your application

      If you have unmarried children under the age of 18 who are resident in Sweden, they may become Swedish citizens with you if

      * you have sole custody of the child or children or
      * you have joint custody with the other parent and they have given their consent.

      You do not need to submit separate applications for a child, simply include them on the same form as you. Nor do you have to pay an application fee for a child. However, you must include:

      * the child’s passport. If the child’s residence permit is inserted in the other parent’s passport, you must also enclose that.
      * a separate civic registration certificate for your children.
      * custody decision if custody is not clear from the civic registration certificate.

      Fee

      It costs SEK 1,500 to apply for Swedish citizenship.

      If you are stateless and have received declaration of refugee status and/or travel documents from the Migration Board, you will not have to pay the fee. You must be both stateless and have received declaration of refugee status or travel documents in order not to pay the application fee.

      The application fee can be paid into the Board’s plusgiro account: 446 50 62-0. If you do not pay the fee, the Migration Board will not process your application.

      Do not forget to state your name and personal ID number in the Message to payment recipient (Meddelande till betalningsmottagaren) box on the plusgiro form or in the corresponding field if you are paying via the Internet, for example.

      When you apply for Swedish citizenship, the Migration Board requests information from

      * The Enforcement Service (other debts)
      * The Swedish National Police Board (crime or suspicion of crime)
      * The Security Service (security checks).

      The Migration Board decides

      It is the Migration Board in Sweden that decides whether you will become a Swedish citizen.

      If your application is approved, you will receive a document certifying that you have become a Swedish citizen. We will also send a copy of the certificate to the population registry at the Swedish Tax Agency. If you wish to apply for a Swedish passport, you must apply to the police.

      If your application is rejected, you will be informed of this and the reasons for it in writing. You will also be informed how you can appeal the decision.
      To the top of the page
      Denna sida på Svenska »
      Contact us »
      Links

      Forms

      To all application forms (in Swedish only)

      the Swedish Tax Agency’s websiteopens in new window
      You can order a personal registration certificate entitled Application for Swedish citizenship (Ansökan om svenskt medborgarskap) from the Swedish Tax Agency.
      ΣΤΗ γαλλια αρνιουνται να επιτρεψουν στους αλλοδαπους εκτως Ε.Ε να ψηφιζουν…»Όχι» στο δικαίωμα ψήφου και στην υπηκοότητα στους μετανάστες από την Γαλλία Εκτύπωση E-mail
      13-01-2010 15:24:49
      ImageΑντίθετα με την ελληνική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης από την Γαλλία και ούτε έχει τις «αποικιακές» ενοχές και υποχρεώσεις, η γαλλική κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.

      «Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας στον ραδιοσταθμό RFI, διευκρινίζοντας ότι «το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα».

      Και επειδή ακόμα στην Γαλλία θεωρούν ότι η υπηκοότητα είναι ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα και δεν είναι «απλόχεροι», στην παροχή της, οι μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μην αποφασίζουν στην για λογαριασμό των Γάλλων πολιτών.

      Στη δήλωση αυτή προέβη εκπρόσωπος της κυβέρνησης με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση από την επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, πρότασης νόμου υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τοπικές εκλογές.
      Η Μαρτίν Ομπρί δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ταχθεί υπέρ του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών πριν εκλεγεί το 2007.

      Η Γαλλία αριθμεί 5,5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια εκτός ΕΕ, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Μάγκρεμπ, την Αφρική και την Κίνα.

      Από αυτούς μόνον οι υπήκοοι χωρών της ΕΕ, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία, έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

      Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr ενω στο strategy geopolitics υπαρχει ειδηση που επιβεβαιωνει των κινδυνο του αλβανικου σωβινισμου και το ενδεχωμενο μειονοτικο θεμα που θα εγειρουν αν ελληνοποιηθουν στο μελλον..5.1.10
      Η δήλωση του μήνα
      «Kάθε χρόνο έρχεται πιο κοντά η επιδίωξη για ένωση όλων των Αλβανών σε ένα κράτος. Εκτός της Αλβανίας και του Κοσόβου, υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου οι Αλβανοί αποτελούν τη πλειοψηφία του πληθυσμού, όπως η νότια Σερβία, η δυτική «Μακεδονία», περιοχές της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου».

      Jakup Krasniqi, πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Κοσόβου, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του UCK. Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΜΟΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?

      • Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

        Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ ΘΕΣΦΑΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ…

  20. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΛΙΔΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΤΑΛΙΝ ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ «ΚΑΤΑΣΚΙΝΩΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΤΟ 1949…http://www.youtube.com/watch?v=I_zCrbQKpQk&feature=related

  21. Ο/Η kokkinoprisma.blogspot.com λέει:

    Ο Ιός χρησιμοποιεί στοιχεία από συγκεκριμένη πηγή, που αποτελεί πόρισμα επίσημης επιτροπής των ΗΠΑ. Ο Ιός είναι όσο αντικειμενικός είσαι κι εσύ.

  22. Ο/Η can-imake-aquestion λέει:

    Έχω μια απορία.
    Τι θα γίνει αν -λέω αν- άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης , οι ΗΠΑ ο Καναδάς εφαρμόσουν στην πράξη την πολιτική που προτείνουν οι εδώ διάφοροι εθνικιστές . Και έρθουν-γυρίσουν οι άνθρωποι ελληνικής εθνικότητας στην Ελλάδα? Κάποιοι θα πουν ότι βρισκόμαστε στην ΕΕ άρα αυτό δεν γίνεται. Καταρχήν αυτό δεν είναι απόλυτο. Η Ιταλία διώχνει ρουμάνους μετανάστες(Η Ρουμανία είναι μέσα στην ΕΕ). Άρθρα στην Καθημερινή μιλάνε για το όταν σε τράπεζες της Γερμανίας ακούνε για έλληνες πελάτες (για δάνεια) αλλάζουν 10 χρώματα (Το γιατί στην καθημερινή προ 1-2 εβδομάδων ). Στην Ιταλία συγγενικό μας πρόσωπο μας είπε ότι η λέξη «Έλληνας» δεν εμπνέει σε αρκετούς Ιταλούς και τόση «εμπιστοσύνη». Μάλιστα προσομοιάζεται από εθνικιστικούς-συντηρητικούς ιταλικούς κύκλους περίπου με την λέξη «κομπιναδόρος». Στην Αυστραλία υπάρχει η εντύπωση ότι αρκετοί -όχι όλοι- Έλληνες και Ιταλοί δεν νοιάζονται τόσο για εργασία όσο για τα κοινωνικά επιδόματα(πέρα από πληροφορίες από γνωστούς που σπούδασαν στην Αυστραλία δείτε και το wong boy του Ελληνο-αυστραλού Νικ-Γιαννόπουλος). Στον Καναδά μέχρι πριν 15-20 χρόνια έλληνες πολίτες έκαναν δωρεάν εγχειρήσεις(!) χρησιμοποιώντας την κάρτα υγείας συγγενών τους που έμεναν στον Καναδά! Ως τότε η κάρτα υγείας δεν είχε φωτογραφία. Στις ΗΠΑ υπάρχουν αναφορές προ Β’ Παγκόσμιου πολέμου για Ελληνικά gangs και το ότι οι Έλληνες μετανάστες τότε ήταν για μεγάλο μέρος του τότε πληθυσμού ανεπιθύμητοι (ρεπορτάζ του Κούλογλου στο «Ρεπορταζ χωρίς σύνορα»)

    Λοιπόν τι προτείνουν οι εθνικιστές αν ξαφνικά σε μία χώρα της ΕΕ (πχ. Γερμανία) η κυβέρνησή τους υπό την πίεση των εκεί εθνικιστών αποφασίσει να απαγορεύσει ή να δυσκολέψει την είσοδο για εργασία των ελλήνων πολιτών (ήδη αυτό γίνεται με τους Ρουμάνους στην Ιταλία)! Τι θα γίνει αν οι συντηρητικοί κύκλοι των άλλων χωρών ακολουθώντας το παράδειγμα «δικών μας» συντηρητικών εθνικιστών αποφασίσουν να διώξουν μέρος και των ελλήνων εργαζόμενων?
    Θα μπορέσει η Ελλάδα να τους θρέψει? Θα ανέβουν τα μεροκάματα στην Ελλάδα? Οι καλοί φιλάνθρωποι Έλληνες Εργοδότες θα τους δώσουν εργασία με ικανοποιητικά μεροκάματα-μισθούς? Ή θα αντιμετωπίσουν τους έλληνες μετανάστες με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν τους Μικρασιάτες και τους Κωνσταντινουπολίτες?

  23. Ο/Η can-imake-aquestion λέει:

    Και κάτι τελευταίο. Συγγενικό μου πρόσωπο δούλεψε στην Γερμανία στην δεκαετία του 60 παίρνοντας βίζα για ..τουρισμό. Και όταν έληξε, προσπάθησε να παραμείνει χρησιμοποιώντας κάποια τρυκ. Τη μία φόρα πέτυχε την άλλη όχι. Άλλοι γνωστοί του κατάφεραν με κάποια «τρυκ»να μείνουν στη Γερμανία. Αυτό θεωρείται «ημινόμιμο-ημιπαράνομο» για τους εθνικιστές της Ελλάδος? Επίσης έχουν γίνει πολλές αναφορές στο ότι μόλις έλληνες μετανάστες έβλεπαν το άγαλμα της ελευθερίας έκαναν βουτιά από το καράβι που τους μετέφερε. Και ο λόγος ήταν για να αποφύγουν τον έλεγχο από τους αμερικανούς γιατρούς και υπαλλήλους που τους περίμεναν για έλεγχο σε ένα νησάκι πριν την Ν.Υόρκη. Αυτοί με τα κριτήρια των εθνικιστών θεωρούνται «νομιμοί»? Και αν ναί τότε γιατί κάτι που θεωρείται «νόμιμο» για τους έλληνες μετανάστες δεν θεωρείται «νόμιμο» για τους μετανάστες στην Ελλάδα? Υ.Γ. Καταρχήν αρκετά καλό το θέμα του POST Επίσης είναι αστείο να χρησιμοποιείται ο Μαρξ ο οποίος έγραψε ότι οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα. Και το «προλετάριοι όλοι του κόσμου ενωθείτε» «Το Κομμουνιστικό μανιφέστο τον μόλις 40 σελίδων σε πολύ κατανοητή γλώσσα δεν φαίνεται να διάβασαν τα «διαβαστερά» παιδιά που σχολιάζουν από πάνω…

    • Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      to eipes monos soy..to syggeniko soy prosopo pire visa gia toyrismo…pire omos..den mpike lathra…oi karavanies poy erxontai kathe mera sxedon apo afriki kai asia ti visa exoyn parei? ta keimena poy anartisa me tin apofasi tis gallias, ton nomo gia ypikokoothta stin souidia kai tis diloseis toy proedroy toy alvanikoy koinovouliou sto kossovo den ta sxoliazei kaneis…

      • Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

        Στις ΗΠΑ υπάρχουν αναφορές προ Β’ Παγκόσμιου πολέμου για Ελληνικά gangs και το ότι οι Έλληνες μετανάστες τότε ήταν για μεγάλο μέρος του τότε πληθυσμού ανεπιθύμητοι (ρεπορτάζ του Κούλογλου στο “Ρεπορταζ χωρίς σύνορα”) αλλος ενας αντικειμενικος αριστεροκουλτουριαρης…το οτι οι ελληνες το 40 στην αμερικη ηταν λαμογια -αν ηταν- σημαινει πως και εμεις σημερα θα πρεπει να γινουμε στρατοπεδο προσφυγων του ΟΗΕ? Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΞΑΡΧΗΣ ΦΤΙΑΧΘΗΚΕ ΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ…ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?..ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ 3εκ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -ΕΠΟΙΚΟΙ..ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΟ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ?

  24. Ο/Η antrikos λέει:

    Το δικό μου συγγενικό πρόσωπο, που πήγε στη Γερμανία το 1959, πήγε τελείως παράνομα. Όπως θα δεις στο blog μου, γράφω επώνυμα, συνεπώς αυτά που λέω είναι άμεσα επαληθεύσιμα. Πρόκειται για τον σύζυγό της αδελφής της μητέρας μου. Το 1959 πήγε σε γραφείο μετανάστευσης (έκδοσης διαβατηρίων) στην Αλεξ/πολη και του είπαν ότι είχε σταματήσει η νόμιμη μετανάστευση. Μετά πήγε στην Αθήνα και βρήκε τον πρώην διοικητή του στο στρατό (ήταν και εθνικόφρων πανάθεμά τον), κι αυτός του απέκλεισε το ενδεχόμενο νόμιμης μετανάστευσης, η οποία πράγματι είχε σταματήσει εκείνη την εποχή. Πήγε λοιπόν στη Σαλονίκη, έβγαλε εισιτήριο για Μόναχο και όταν έφτασε στην Αυστρία, πριν το συνοριακό έλεγχο, κρύφτηκε μέσα στο τρένο, στο ταβάνι της τουαλέτας. Το ίδιο και όταν πέρασε στη Γερμανία. Δούλεψε για 2,5 χρόνια ως παράνομος σε καθαριστήριο και το 1962, που υπογράφηκε μια κάποια σύμβαση μεταξύ Ελλάδας & Γερμανίας ή εν πάση περιπτώσει ρύθμισε το γερμανικό κράτος το θέμα των παράνομων μεταναστών, νομιμοποιήθηκε.
    Γι’ αυτό μη λες πολλά. Ο καθένας όπως μπορούσε έφευγε.

    • Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      και εγω ξερω τους γονεις μιας φιλης μου που πηγαν με διαβατηριο και βιζα την δεκαετια του 60 νομημοτατα και μαλιστα περιμεναν και κατι χρονια μεχρι να εγκριθει η βιζα καναν και εξαιτασεις πριν πανε και ο θειος της φιλης που μετα απο λιγο θελησε και αυτος να παει του απερριψαν την αιτηση επειδη ειχε προβλημα με το ματι του και του ειπαν «κυριε δεν μπορεις να εργασθεις τι θα ερθεις να κανεις?»

  25. Ο/Η antrikos λέει:

    Ρε συ Αντώνης, είσαι άνω ποταμών και πέρα από κάθε λογική ρε παιδάκι μου.
    Πώς μπορείς να συγκρίνεις τους Αγγλοσάξονες αποίκους που πήγαν με όπλα για να κλέψουν τη γη των Ινδιάνων με τους φτωχοδιάβολους δικούς μας μετανάστες που είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης των ντόπιων καπιταλιστών; Εκεί τα όπλα τα είχαν οι Αγγλοσάξονες κι οι Ισπανοί. Εδώ τα έχουν οι Έλληνες καπιταλιστές.
    Ε, μα τόσο πια δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά;
    Ε, μα τόσο πια δεν κόβει το άτιμο; Όλοι όσοι προσχωρείτε στο φασισμό κάτι παθαίνετε και το χάνετε.
    Δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις ότι η Χώρα σου θ’ αλλοιωθεί όσο αλλοιώθηκε η Αρχαία Αθήνα από τους δούλους της.

    Μια χαρά το παίζετε το παιχνιδάκι των αφεντικών για τη διάσπαση της εργατικής τάξης, τη μείωση των μεροκάματων και την αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

    • Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      οι αλβανοι μαφιωζοι που πουλλαν οπλα και διακινουν ναρκωτικα αοπλοι ειναι? μηπως η αριστεριστικη ουτοπια στην οποια ζειτε δεν σας αφηνει να δειτε το πραγμα καθαρα? εν δυναμη στρατος κατοχης ειναι..το ποτε θα ξεσηκωθουν ειναι απλα θεμα χρονου και αφορμων..εδω θαμαστε και θα τα ζησουμε..αν και ευχωμαι για το καλο της ελλαδας και του ελληνικου λαου να ειμαι εγω ο γραφικος…http://www.youtube.com/watch?v=pWHoghQJqnI

  26. Ο/Η parekklisi λέει:

    Αντώνη συνειδητά ή ασυνείδητα τρολάρεις. Κακώς ξόδεψα και χρόνο να σε απαντήσω. Αν πιστεύεις στα σοβαρά ότι θα γίνουν οι Έλληνες σαν τους ινδιάνους τότε είσαι αλλού για αλλού. Άντε γεια. Φασιστικό τρολάρισμα εδώ μέσα γιοκ.

  27. Ο/Η can-imake-aquestion λέει:

    Εδώ δεν υπάρχει σκέτη συνείδηση θα υπάρχει και εθνική. Σε ποιο κόσμο ζείς μικρέ αντώνη?

    Αν υπήρχε ενιαία εθνική συνείδηση(όπως νομίζεις)
    τότε δεν θα υπήρχαν τόσο ισχυροί τοπικοί σύνδεσμοι που κοιτάζουν αποκλειστικά τα δικά του τοπικά συμφέροντα και πολλές φορές σε βάρος άλλων τοπικών συλλόγων και -εθνικών όπως τα εννοείς-. Περισσότερο μοιάζει με μια ένωση φέουδων παρά με μία χώρα με ενιαία «εθνική συνείδηση».

    Αν τα συμφέροντα της Αγγλίας δεν ήταν ταυτισμένα με τη μία θρησκεία και τη μία εθνικότητα(πολιτική της Αγγλίας που υλοποίησε ο Κάννιγκ) μερίδα του πληθυσμού θα δήλωνε Αρβανίτες ή Μουσουλμάνοι. Την «εθνική σου συνείδηση» -όπως εσύ την ορίζεις- την χρωστάς ιστορικώς εν μέρει σε έναν αριστοκράτη Άγγλο (Κάννιγκ εξού και προς τιμή του η πλατεία Κάννιγκος).

    Διαφορετικά θα ήταν πολύ πιθανό να είχαμε δ’ίγλωσσο – δίθρησκο κράτος όπως έλεγε ο Κωλοκοτρώνης. Και δεν θα είχαμε τα ομαδικά βαπτίσια των Μουσουλμάνων σε Χριστιανούς που γράφει ο ιστορικός Σπυρίδωνας Τρικούπης(πατέρας του Χαρίλαου Τρικούπη).

    Η υποδοχή των «ελληναράδων» στους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και τους Κωσταντινουπολίτες ήταν η χειρότερη. Η λέξη «τουρκόσπορος» την είπαν οι «ελληναράδες» της εποχής εκείνης για τους Μικρασιάτες έχωντας στο μυαλό τους να αρπάξουν οικόπεδα που πήγαν να δώσουν οι τότε κυβερνώντες καθώς και την βοήθεια που προορίζονταν για τους πρόσφυγες από το εξωτερικό.

    Οι «ελληναράδες» αγαπούν την πατρίδα τους αρκεί
    1) Να υπάρχει δημόσιο χρήμα και τα τελευταία 25 χρόνια και ευρωπαϊκά κονδύλια
    2) Να μην πληρώνουν φόρους ΦΠΑ ΙΚΑ(άκου να θέλουν ΙΚΑ οι εργαζόμενοι? Εξωφρενικό! )
    3) Να παίρνουν δάνεια δανεικά και αγύριστα (παγωμένες πιστώσεις-χουντοδάνεια)
    4) Να υπηρετεί το παιδί τους στο τριεθνές(Παπάγου-Χολαργός-Χαλάνδρι)
    5) Να διοριστούν τα παιδάκια τους – ανηψάκια τους στο δημόσιο
    6) Να χτίζουν στα καμμένα τα αυθαίρετά τους
    7) Αν κάνουν «λαμογιά» και ανακαλυφθούν, να έχουν «ευνοϊκές» μεταχειρείσεις στις δίκες. Δηλαδή να μην μπαίνουν «μέσα»

    Να γιατί μικρέ αντώνη τα «δικά μας» παιδιά δεν μπαίνουν μέσα στην «ψειρού» και την πληρώνουν οι αλλοδαποί. Οι περισσότεροι αλλοδαποί δουλέυουν σκληρά συνήθως ανασφάλιστοι για 3 και 60 στους «πατριώτες που αγαπούν την πατρίδα τους» αλλά δεν αποδίδουν τους φόρους το φπα και δηλώνουν ετήσια εισοδήματα των 5.000 ευρώ

    Οι αλλοδαποί δεν έκλεψαν τα 320 εκ. ευρώ που είναι το συνολικό χρέος και θα τα πληρώνουμε μια ζωή. Ούτε ήταν αλλοδαποί οι υπάλληλοι του δ.Παγγαίου που «καθάρισαν» τον δήμαρχο όταν ανακαλύφθηκε «έλλειμμα» 700.000 ευρώ στο ταμείο. klik1

    klik2

    Ο εχθρός της Ελλάδος είναι οι Μεγάλες Ιδέες και οι αριβίστες στυλ Δελληγιάνη μικρέ αντώνη. Μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του έχει καποιος όατν είναι μικρός. Όταν μεγαλώσει σταματά. Τι «εθνική περηφάνεια» να έχει κάποιος όταν τρυγυρνά σαν ζητιάνος στις αυλές των Βρυξελλών μπας και πάρει κανένα δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Η οικονομική αναεξαρτησία είναι προυπόθεση της ανεξαρτησίας. Για αυτό μπορεί να σε βεβεαιώσει κάθε γυναίκα που διάλεξε το επάγγελμα των οικιακών. Ή κάθε δανειολήπτης που δεν μπορεί να ξεχρεώσει

    @parekklisi
    Άσε τον Αντωνάκη να τρολλάρει. Είναι διασκεδαστικός. Μόνο που δεν μας είπε τι έκανε σαν γνήσιος εθνικιστής πριν 2,5 μήνες. Τότε που ήρθε ο Σόρρος(ο αντίστοιχος των βερζεβούλ για τους εθνικιστές που το έχουν «κάψει») στην Αθήνα και έπινε τον καφέ του στο μουσείο. Έβγαλε καμία «πατριωτική οργάνωση» ανακοίνωση? Μάλλον μούγκα στην στρούγκα.

    Όπως πάντοτε κάνει το μικρομεσσαίο κεφάλαιο όταν συναντά το μεγάλο ή το διεθνές κεφάλαιο. Η όπως καλύτερα είχε πει ο ανεκδιήγητος αστός Φον Πάπεν για τον Χίτλερ «Ο υπάλληλός μας». Γιατί προϋπόθεση συνεργασίας με το πολυεθνικό κεφαλαίο είναι η ύπαρξη δυνατού εθνικού κεφάλαιου -εθνικών πρωταθλητών που λέει και ο Σαρκοζί-. Οι πολυεθνικές δεν συνεργάζονται με τον σουβλατζή μπαρμπα-Μήτρο ή με τον μπακάλη μπαρμπα-Νίκο που το παίζουν «επιχειρηματίες»

    Ο «Ελληναράς» αγαπά την πατρίδα του. Αρκεί να υπάρχει «μάσα» και όχι «ζόρια»

  28. Ο/Η can-imake-aquestion λέει:

    Διόρθωση. 320 δισ. ευρώ

  29. Ο/Η parekklisi λέει:

    Ο μικρός Αντώνης πήρε πόδι γιατί δημοσίευσε φασιστικά βίντεο. Ο διάλογος ωραία και καλά, αλλά φασιστική προπαγάνδα από ‘δω μέσα, ε όχι, είπαμε..

  30. Ο/Η revolt λέει:

    1ον: Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το ίδιο με εκείνο που συνέβαινε τότε στην Αγγλία. Η ίδια η εργοδοσία εισάγει ξένους για απεργοσπαστικούς στόχους.
    Εκτός αν πιστεύεις ότι τυχαία οι μεγαλοεργολάβοι τους χρησιμοποιούν στις δουλειές τους «μια που ήρθατε, δεν έρχεστε να δουλέψετε ανασφάλιστοι και με το 1/3 του μεροκάματου του Έλληνα;» ή ότι τυχαία και από «ανθρωπισμό» κυριαρχεί στα μμε που οι ίδιοι ελέγχουν η φιλομεταναστευτική αρλουμπολογία, ανοιχτά σύνορα κλπ.

    2ον και 3ον: Η εργοδοσία έχει αυτούς τους στόχους και το όργανο που χρησιμοποιεί για να τους πετύχει είναι οι λαθρομετανάστες. Οι πρώτοι είναι ηθικοί αυτουργοί και οι δεύτεροι φυσικοί, με θύματα τους ντόπιους εργάτες.

    4ον: Ο Μαρξ δεν λέει πώς ακριβώς θα «αποδείξουν» οι Γερμανοί εργάτες την αλληλεγγύη τους προς τους Άγγλους. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να δεχτούν να δουλέψουν στη θέση των Άγγλων που απεργούν. Αυτοί που το κάνουν, δηλαδή -στον πραγματικό κόσμο- η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, είναι απεργοσπάστες, υποτακτικά όργανα του κεφαλαίου στον αγώνα του ενάντια στην εργατική τάξη.

    Οι Έλληνες μετανάστες πήγαν νόμιμα και λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού μετά τον πόλεμο σε εκείνες τις χώρες που είχαν ήδη ανεπτυγμένη βιομηχανία και τους έλλειπαν εργατικά χέρια, συνεπώς είναι αστεία η σύγκριση.

    Οι “εισαγόμενοι” Αιγύπτιοι εργάτες της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης αφού κατάφεραν να εκδιώξουν τους ντόπιους λόγω φθηνής εργασίας, τώρα διαμαρτύρονται και τώρα το ΠΑΜΕ τους συμπαρίσταται. Το ΠΑΜΕ δεν ευκαιρούσε όταν τα μεροκάματα έπεφταν ακριβώς λόγω της εισαγωγής των Αιγυπτίων.

    ΥΓ: Μια που, όπως βλέπω, είσαι και σταλινικός, κάνε μια αναφορά και στη …»φιλομεταναστευτική» πολιτική της ΕΣΣΔ, της Κίνας και όλων των πρώην σοσιαλιστικών κρατών.

  31. Ο/Η can-imake-aquestion λέει:

    @revolt

    1) Αν δεν κάνω λάθος οι μετανάστες εργάζονται σε ελληνικά αφεντικά. Αυτό αποδεικνύει ότι η ιδέα της «πατρίδας» ωχριά εμπρός στο απτό κέρδος. Με βάση το σκεπτικό σου Revolt Αν όντως oi «Ελληναράδες» πίστευαν σε «πατρίδα» θα έβαζαν στην δούλεψή τους έλληνες. Αλλά ο χωρίς χαρτιά εργαζόμενος είναι θύμα στις εργοδοτικές ορέξεις. Η θρησκεία του θεού Κέρδους δεν είναι αποκλειστικά ελληνική.

    Οι μετανάστες είναι το κατώτατο αμοιβόμενο εργατικό δυναμικό. Ως πολλαπλά εκμεταλλευόμενο εργατικό δυναμικό. Και οχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά και πολιτικά. Και για αυτό ως αριστεροί τους στηρίζουμε.

    Η βάση του επικοδομήματος των κοινωνιών είναι η οικονομική. Κάτι που οι «ελληναράδες» γνωρίζουν πρακτικά πάρα πολύ καλά. Όπως έγινε η «εθνικά περήφανη» ολυμπιάδα βουτιγμένη στο αίμα των «εργατικά» ατυχήματα των φτωχά πληρωμένων αλλοδαπών και ντόπιων εργατών.

    2 – 3) Αν θεωρείς ότι είναι «έγκλημα» τη μετανάστευση (χρησιμοποιείς ποινικές ορολογίες), τότε «εγκληματίες» είναι και οι αρκετοί έλληνες που πήγαν στα ξένα μέρη χωρίς χαρτιά χωρίς να ξέρουν την γλώσσα.
    Έχω παραδείγματα συγγενών -γνωστλωνπου πήγαν και τους τρόπους που πήγαν. Αυτό τη σημαίνει? Ότι «εγκληματίες» ως μη παιδιά μη νόμιμων μεταναστών, είναι και τα παιδιά τους? Και μην μας πεις ότι όλοι όσοι πήγαν σε Γερμανία – Αμερική ήταν «νόμιμοι». Γιατί και γνωστοί – συγγενείς που δουλεύει-δούλευε υπάρχουν για τον κάθε έλληνα και τα ντοκουμέντα υπάρχουν

    Πιθανόν από την ασφάλεια του σπιτιού σου να μην καταλαβαίνεις ότι το στομάχι είναι αυτό που ‘έχει τον τελικό λόγο. Αν πεινάς θα φύγεις αλλού για να βρεις φαγητό. Και το στομάχι αλλοδαπών – ημεδαπών λειτουργεί το ίδιο. .
    Πιθανόν δεν έχεις καταλάβει την υπερθέρμανση του πλανήτη τις κλιματικές αλλαγές που μειώνουν τις σοδειές σε Ασία Αφρική. Ούτε έχεις πάρει χαμπάρι ότι Αφγανιστάν – Πακιστάν γίνεται πολέμος. Αν εσύ6 αναρωτιέσαι το τι δουλειά έχουν οι Αφγανοί στην Ελλάδα, αν είσαι σίγουρος ότι το ίδιο αναρωτιούνται και οι Αφγανοί για την «ειρηνική» στρατιωτική δύναμη της Ελλάδος στην Καμπούλ. Μιας και ανήκεις εις την δύση», να σου θυμήσουμε το ξεσπίτωμα 2,5 εκ.Πακιστανών από τους βομβαρδισμούς των αμερικανών. Εκεί δεν άκουσα καμία κραυγή- έστω για τον τύπο- καταδίκης

    4) Εδώ γελάμε. Ο Μαρξ τότε ήταν πρόεδρος της 1ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ. Άρα και των γερμανών και των γάλλων και των άγγλων εργατών. Και όχι μόνο αυτών αλλά και όλου του κόσμου
    Να προσθέσω ότι στην Διεθνή ήταν ο Μπακούνιν( και οι Προυντονοστές και οι Λασσαλικοί δηλαδή και οι αναρχικοί και οι ουτοπιστές σοσσιαλιστές με τα διάφορα ρεύματά τους).
    Άλλη φορά τόσο εσύ όσο και ο Άδωνης Μπουμπούκος να είσαστε καλύτερα πληροφορημένοι. Εδώ δεν ξέρεται καλά τα αρχαία Ελληνικά που μας το παίξετε exper (Δες το θέμα με τον Ισοκράτη στο Jungle-report.blogspot.com) θα καταλάβeτε και από τον Μάρξ?

    Παρεπιμπτόντως μιλώντας γενικά, «περίεργες» δημοσιεύσεις στο net συμβαίνουν πρις τις εκπομπές «αντικειμενικών» δημοσιογράφων. Σαν να προετοιμάζουν το «κλίμα». Να το θεωρήσουμε τυχαίο? ‘Η μήπως «διατεταγμένη» υπηρεσία. Το επάγγελμα «πατριώτης» ήταν και είναι πολύ προσοδοφόρο σε μία χώρα που δεν υπάρχει κατά πλειοψηφία του σκέτη συνείδηση. Πόσο μάλλον «εθνική»! (sic).

    Ανακεφαλαιώνοντας..

    Οι ντόπιοι Έλληνες εργοδότες έδιωξαν τους ντόπιους εργάτες στη Μηχανιώνα. Τον εργοδότη δεν τον νοιάζει ξένος ή έλληνας αρκεί να κάνει την δουλειά με τα λιγότερα δυνατά χρήματα. Απλά όπως προείπα το αλλοδαπό δυναμικό είναι ποιο «ευάλωτο». Ακόμα καλύτερο αν είναι «παράνομο». Γιατί είναι πολύ εύκολη λεία. Ο ξένος εργάτης φοβισμένος, ταλαιπωρημένος από την διαδρομή (δεν ήρθε με αεροπλάνο ή κρουαζιέρα), κυνηγημένος σας αγρίμι, μην κάποιοι «Ελληναράδες» τον χτυπήσουν, κάποιοι μπασκίνες του ζητήσουν χαρτιά, μήπως ο «δίπλα» τον καταδώσει, δέχεται τα πάντα. Μειώνει τις απαιτήσεις του

    Όποιοι λένε το «έξω οι ξένοι» επιτείνουν τον φόβο των οικονομικών μεταναστών. ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ λειτουργούν για το συμφέρον των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
    Μικρών ή Μεγάλων αφεντικών. Του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και ας λένε ότι στα λόγια τους αντιπαλεύονται.Ο καθένας έχει δικαίωμα μα πιστεύει ότι θέλει για τον εαυτό του. Το τι είμαστε το δείχνει η πολιτική μας και οι πράξεις μας

    Τα κύματα των μεταναστών «ελληναράδες» δεν μπορούν να «αποτραπούν». Ακόμα και αν οι μισοί κάτοικοι της ΕΕ γίνουν στρατιωτικοί ή αστυνομικοί. Σε έναν κόσμο «που τα πάντα ρει» με μεγάλη ταχύτητα δεν υπάρχει status quo ante

    Οι λόγοι?
    Η πείνα. Τώρα μάλιστα με τις κλιματικές αλλαγές, τη ξηρασία, τα τσουνάμι ακόμα περισσότερο.
    Από τα αυταρχικά καθεστώτα που στην πλειοψηφία τους στηρίζονται από ΕΕ-ΝΑΤΟ. Ξέρεις πόσοι Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό επι χούντας?
    Από τους πολέμους. Αφγανιστάν – Πακιστάν – Σουδάν – Υεμένη – Σομαλία – Ιράκ (να αναφέρουμε μερικούς) . Τους οποίους η «Ελλαδίτσα» άμεσα ή εμμέσα (π.χ. είτε σε Αφγανιστάν είτε σε ναυτική δύναμη στην Σομαλία είτε ως μέλος του ΝΑΤΟ ) ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
    Και φυσικά γιατί εμείς οι πολιτισμένοι κλέβουμε «στο όνομα του πολιτισμού» τις πρώτες ύλες από τις χώρες τους.Οπότε και αυτοί δεν ΄λεχουν φαγητό. Τόσο απλά

    Αν οι «Ελληναράδες» ενδιαφέρονται για το εισόδημα του έλληνα εργάτη ας δώσουν αύξηση. Η ας πιέσουν τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ να εγγράψουν στο δυναμικό τους τους μετανάστες ώστε να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Ή να πιέσουν την εκάστωτε κυβερνήση τους να τους δώσει χαρτιά. Όποιος έχει χαρτιά μπορεί να δουλέψει με τα ίδια χρήματα που ορίζουν οι συμβάσεις. άρα και τα μεροκάματα να μην πέφτουν και να δουλεύουν οι Έλληνες με αξιοπρεπή ημερομίσθια.

    Μπά. Οι «εθνικιστές» τους συμφέρει να έχουν «φτηνά» μεροκάματα. Και να ρίχνουν όπως οι εβραίοι της παλαιάς διαθήκης το αμαρτήμα της ανεργίας στις πλάτες του ποιο αδύνατου κοματιού της εργατικής δύναμης. Αντί να χτυπάνε τον γάϊδαρο(ΚΕΦΑΛΑΙΟ) πιέζοντας για αξιοπρεπείς μισθούς χτυπάνε το «σαμάρι»(μετανάστες). Αυτό πέρα από στήριξη στο ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ λέγεται απανθρωπιά και δειλία. . Μόνο οι δειλοί τα βάζουν με τους αδύναμους.
    Παρεπιμπτόντως λάμψατε δια της πολιτική σας απουσίας «εθνικιστές» τις μέρες που ήρθε ο Σόρρος στην Ελλάδα τον οποίο στα λόγια αντιπαλεύετε στην πράξη – όπως απόδειξα ποιο πάνω – τον στηρίζετε. Όχι μόνο αυτόν αλλά χιλιάδες Sorros και εκαττομμύρια wanna be Sorros. Aπλά ζηλεύετε που δεν είστε εσείς στην οικονομική θέση του

    Δεν είναι τυχαίο ότι οι «εθνικιστές» μισούν τα εργατικές συνδικαλιστικές ενώσεις. Δεν είναι τυχαίο το μίσος αναφέρονται σε μισθωτούς των 1500 – 2000 ευρώ(το είδαμε στην πρόσφατη απεργία των λιμενεργατών). Γιατί ο στόχος τους είναι να μειωθούν όλων οι μισθοί στα 700 – 800 ευρώ. Αυτή είναι η διαβόητη ισότητα «προς τα κάτω». Να πεινάμε όλοι οι εργαζόμενοι. Ισότητα!

    Επίσης δεν είναι τυχαίο που οι «εθνικιστές» παρόλες τις «πατριωτικές»κορώνες τους παρακαλούσαν να μείνουν οι Κινέζοι (λες και μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς οι Κινέζοι) στην προβλήτα του Πειραιά. Χρήμα να ναι και από όπου να είναι

    Ή να το πω ποιο λαϊκά και με κίνδυνο να γίνω κακός..
    Κρέας μπαίνει κρέας βγαίνει, το ζουμί το κέρδος που λένε και οι Ιερόδουλες

  32. Ο/Η revolt λέει:

    @can-imake-aquestion

    1) Δεν κάνεις λάθος γιατί πρώτος το ανέφερα. Αυτά τα «ελληνικά αφεντικά» είναι τα ίδια με τα αγγλικά αφεντικά που έφερναν ξένους εργάτες στη θέση των Άγγλων.
    Αυτοί οι ίδιοι οι «ελληναράδες» που εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν από το διεθνές δουλεμπόριο είναι οι ίδιοι που ζητούν κι άλλη λαθρομετανάστευση, λιγότερο έλεγχο και κατηγορούν τους άλλους για ξενοφοβία και ρατσισμό.
    Με άλλα λόγια οι δουλέμποροι παριστάνουν τους ανθρωπιστές.
    Όσοι λοιπόν τους στηρίζουν είτε είναι αφελείς είτε κερδίζουν κι αυτοί από την εκμετάλλευση και το δουλεμπόριο. Σε κάθε περίπτωση λειτουργούν για το συμφέρον των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ και του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

    2-3) Η σύγκριση είναι αστεία, το έχω ήδη αναφέρει και για ποιους λόγους. Αν εσύ έχεις τέτοια παραδείγματα έχω κι εγώ αντίθετα παραδείγματα συγγενών και γνωστών, που ήταν και η μεγάλη πλειοψηφία, διότι πήγαιναν σε σοβαρά κράτη κι όχι σε κωλοχανεία.

    Εσύ από την ασφάλεια του σπιτιού σου, κάνεις μαθήματα γεωπολιτικής και μετανάστευσης. Ίσως γιατί δεν είναι το δικό σου το φαγητό που κινδυνεύει να καταληξει σε άλλο στομάχι, όπως δεν είναι και εκείνο των «ανθρωπιστών» δουλεμπόρων.
    Οι βολεμένοι πάντοτε έχουν την πολυτέλεια να αμπελοφιλοσοφούν.

    4) Οι ηλίθιοι γελάνε και χωρίς λόγο. Μας λες τι ήταν ο Μαρξ -λες και δεν το ξέραμε- και δεν σχολιάζεις αυτό που λέει ο Μαρξ στο κείμενο, και που βέβαια δε σε βολεύει καθόλου.
    Περαστικά σου, γιατί προφανώς δεν έχεις καν την ικανότητα να καταλάβεις αυτό που λέει.

    Οι «όποιοι» αυτοί είναι οι ίδιοι οι Έλληνες εργαζόμενοι:
    http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=33674

    Αλλά αυτοί προφανώς έχουν διαβάσει τον Μαρξ και τον έχουν καταλάβει, δεν αρλουμπολογούν.

    Το τι μπορεί να αποτραπεί εξαρτάται από αυτόν που θέλει να αποτρέψει. Οι ευρωπαίοι που παίρνουν μέτρα είναι χαζοί και είναι έξυπνοι οι «ελληναράδες» της ακροαριστεράς που είναι κατά της φύλαξης και κατά των συνόρων γενικότερα -εκ του ασφαλούς πάντα, γιατί το δικό τους βόλεμα δεν απειλείται. Αυτοί θα έχουν ήδη διοριστεί στο δημόσιο, ως καλοί ελληναράδες που είναι.

    Αν οι ελληναράδες αριστεροί ενδιαφέρονται για τον Έλληνα εργάτη ας δουν τι λένε τα ίδια τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ των εργατών και όχι το τι θα ήθελαν αυτοί να λένε. Ακού να «πιέσουν τα συνδικάτα»… Αυτή είναι η «δημοκρατική» αντίληψη των αριστερών.
    Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς για να μην καταλαβαίνει ότι η μαζική εισαγωγή εργατικού δυναμικού σημαίνει αύξηση της προσφοράς και επομένως οδηγεί αναπόφευκτα σε μείωση ημερομισθίων, ακόμα και αν οι καινούριοι είναι όλοι νόμιμοι -που ποτέ δεν είναι;
    Αλλά δεν τους ενδιαφέρει βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αυτόν τον έχουν ήδη πουλήσει και ψάχνουν νέα πελατεία σε Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Αίγυπτο κλπ.

    Πού ήταν, όταν ήρθε ο Σόρος, οι ελληναράδες «αντικαπιταλιστές» να τα βάλουν με το διεθνές κεφάλαιο που τάχα πολεμούν;
    Έλαμψαν δια της απουσίας τους. Και πώς θα γινόταν αλλιώς; Αφού είναι και το δικό τους αφεντικό.
    Το ποιους στηρίζει ο Σόρος και όλοι οι Σόρος και ποιοι κάνουν τη δουλειά τους στην Ελλάδα είναι γνωστό.
    Πληρώνουν καλά για να συντηρείται ο στρατός των αναρχοτραμπούκων που τρομοκρατεί όσους διαφωνούν με τα σχέδιά τους.

    Το παράδειγμα του Πειραιά δείχνει και σε τι βαθμό μισούν τους Έλληνες εργάτες τα αριστερά κόμματα.
    Δεν τους ένοιαξε καμία άλλη διεκδίκηση εργατών, δεν τους ενόχλησε το γκρέμισμα των μεροκάματων και η ανεργία από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, η μόνη περίπτωση που έδειξαν την «αλληλεγγύη» τους ήταν στους ήδη βολεμένους και χρυσοπληρωμένους λιμενεργάτες, αυτούς τους ταλαίπωρους βιοπαλαιστές με μέσο όρο αμοιβών €70.000/ έτος, δηλ. €5-6.000/μήνα.
    Αυτή είναι η αριστερά στην Ελλάδα: οι βολεμένοι να παραμείνουν βολεμένοι και να χρυσοπληρωθούν, οι άλλοι να πάνε πνιγούν.

    Και δεν είναι τυχαίο παρόλες τις «διεθνιστικές» παρόλες και «σοσιαλιστικές» κορώνες ότι απαιτούσαν να φύγει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας από το λιμάνι.
    Να σου χτυπάει ο μαρξισμός-λενινισμός την πόρτα κι εσύ να κάνεις τον κινέζο δηλαδή.

    Αλλά βέβαια το χρήμα να μπαίνει στο ταμείο του κομματος, κι ας είναι κι από δουλεμπόριο. Ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα, παλιά τους τέχνη κόσκινο.

    ΥΓ: Περιμένω ακόμα την ιστορική αναδρομή σε όλα τα σοσιαστικά κράτη και στην μεγάλη αγάπη που έδειχναν για τους μετανάστες, παράνομους και μη.

  33. Ο/Η antrikos λέει:

    Άσε ρε φασιστάκο που θα μας πεις τι έλεγε ο Μαρξ, ανώμαλε διαστροφέα.
    Ο Μαρξ σ’ όλη τη ζωή του έλεγε δυο πράγματα και όλα τα γραπτά του και τη δράση του μπορείς να τη δεις και να την εξηγήσεις μέσα απ’ αυτό το πρίσμα:

    * Οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα.
    * Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

  34. Ο/Η revolt λέει:

    Κομμουνιστή ψυχανώμαλε σταλινικέ, τράβα γυάλισε τα παπούτσια της Αλέκας.
    Ηλίθιοι και αγράμματοι είστε γι’αυτό και γίνατε κομμουνιστές.

    Πήγαινε ενώσου με τον πακιστανό προλετάριο, σου αρέσει άλλωστε.

  35. Ο/Η antrikos λέει:

    Τι έγινε;
    Τα βρήκαμε σκούρα;

  36. Ο/Η can-imake-aquestion λέει:

    @revolt

    1) Χρησιμοποιείς εκληματολογική ορολογία(φυσικό – ηθικός αυτουργός). Οι Έλληνες όπως οι Ιταλοί οι Ιρλανδοί Ισπανοί ακόμα και Γερμανοί Σκανδιναβοί κλπ που πήγαν χωρίς χαρτιά στο Αμέρικα Αργεντίνα και Δ.Ευρώπη ήταν «εγκληματίες»? Kαι τα παιδιά τους «εγκληματίες»? Μια απάντηση παρακαλώ.

    Το ρεπορταζ του Κούλογλου για τα ελληνικά gangs ήταν κατατοπιστικό. Αν θες κάτι άλλο δες και
    Σμυρνιέ, δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ. Τότε που οι «ελληναράδες» (μήπως οι ιδεολογικοί σου πρόγονοι revolt? ) έλεγαν ατιμωτικά τους πρόσφυγες της Μικρά Ασίας «Τουρκόσπορους»..

    2-3) Το πολυεθνικό κεφάλαιο δεν δουλεύει με τους ψιλικατζήδες. Χρειάζεται δυνατό εθνικό κεφάλαιο. Ο Σόρρος και κάθε χιλιάδες Σόρρος στηρίζει το «εθνικό κεφάλαιο» ως μέσο για να περάσει τα συμφέροντά του. Οπότε οι «εθνικιστούληδες» το ράψατε όταν ήρθε(έδωσε και συνέντευξη στον Παπαχελά στο Μουσείο).
    Το βιβλίο του πρώην χρυσαυγίτη Κουσουμβρή «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής» είναι κατατοπιστικό για τα των διασυνδέσεων του αυτοαποκαλούμενου «Εθνικιστικού Χώρου» με διάφορες υπηρεσίες(π,χ, Αστυνομία – ΕΥΠ).

    Η πολιτική του να παραμείνει ο μετανάστης «παράνομος» τον μόνο που εξυπηρετεί είναι τα μεγάλα και μικρά αφεντικά. Γιατί ο «παράνομος» θα δουλέψει για ένα κομμάτ ψωμί. Οπότε αν δεν θες να είναι «παράνομος» μπορείς να του χορηγήσεις χαρτιά ώστε να μην πέφτουν τα «μεροκάματα». Αλλά αντί οι «πατριώτες»να χτυπάνε το γάιδαρο(Καπιταλισμό) χτυπάνε το σαμάρι(μετανάστες). ΄Χαρακτηρηστικό του δειλού είναι ότι χτυπά τον αδύναμο.

    Ο Μαρξ ήταν πρόεδρος της Διεθνούς Εργατών. Οπότε και υπέρ των εργατών σε όλο τον κόσμο. Το να χειρίζεται κάποιος τον Μαρξ για να αποδώσει το αντίθετο δεν είναι πρωτοτυπό. Θα δωσω 2 παραδείγματα

    1. την γνωστή φράση «δεν είμαι Μαρξιστής». Ξέχασαν βέβαια να προσθέσουν ότι ο Μαρξ μόλις έμαθε για κάποιους γάλλους που ισχυριζόντουσαν ότι ήταν «μαρξιστές» αυτός είπε ειρωνευόμενος : «Αν αυτοί είναι Μαρξιστές, τότε εγώ δεν είμαι».Πλάκα έκανε ο Μαρξ(ήταν γνωστός για την ειρωνία του)!

    2. πρώτη και καλύτερη κατά τον Ψυχρό πόλεμο η CIA κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Παρεπιμπτόντως ένα «εθνικιστικό» μαγαζί άνοιξε στην Ιπποκράτους με «παρόμοια» σε περιεχόμενο βιβλία(απο εκεί ψωνίζεις τα «αριστερά» βιβλία revolt?) λένε παρόμoια επιχειρημάτων με αυτά που μας λες. Ούτε τυχαίο ότι οι λεγόμενοι νεοσυντηρητικοί πρόηλθαν από πρώην αριστερούς (π.χ. Irvin Krιstal) που κάπου έχασαν την «πυξίδα» τους και πήγαν στο «αντίπαλο» στρατόπεδο.

    4) Φυσικά και δεν έχουμε την ικανότητα(ούτε θέλουμε) να σε καταλάβουμε. Ο «ιδιωτικός» σου κόσμος παραμένει απαραβίαστος (όπως και ακατανόητος). Πάντως κάνε μια αρχή με το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Τα λέει απλά. Αν και αυτό δεν το καταλάβεις (ή κάνεις πως δεν το έχεις καταλάβει)..

    Με προσοχή όμως. Ο Μάρξ επηρρεάζει. ακόμα και τους αντιπάλους του . Είχε βρεθεί το επισημο εγχειρίδιο για τον Κομμουνισμό που διδάσκονταν στις σχολές της Αστυνομίας την περίοδο της Χούντας. Ο αστυνόμος που το έγραψε, θεώρησε τα λεγόμενα του ΜΑΡΞ – ΛΕΝΙΝ έχουν απήχηση γιατί μιλάνε για δικαιοσύνη ενώ σε κάποια κείμενα τους στέκονταν ..θετικά!

    @ Antrikos
    Μπράβο. TΑ είπες με λίγα απλά λόγια. Όπως τα είπε και ο Μαρξ στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
    Ο νεόκοπος αντικαπιταλιστής ( μήπως και νεοφασίστας?) revolt μάλλον δεν το έχει (ή κανει πως δεν το έχει) διαβάσει..

  37. Ο/Η αντωνης λέει:

    oποιος διαφωνει ,υβριζεται χλευαζεται, και λογοκρινεται..ποσως μας ενδειαφερουν οι αλλοδαποι εργατες οπως ποσως μας ενδειαφερουν και οι»ελληνες» καπιταλιστες..οσοι ελληνες επιχειρηματιες κλεινουν επιχειρησεις στην ελλαδα μεταφεροντας τες στα βαλκανια και οσοι επιχειρηματιες απασχολουν λαθραιους ειναι προδοτες και σε ενα πατριωτικο κρατος θα τιμωρουνταν ως τετοιοι..και δεν αναιβασα ποτε φασιστικα βιντεο αποσπασματα απο δελτια ειδησεων ηταν..

  38. Ο/Η reddove λέει:

    ε ματα αντωνακη παρατα τον μαρξ για αυτους που ενδιαφερονται και για τους «ξενους» εργατες και επικαλεσου τους δικους σου.

    Πολυ της μοδας εγινε ο μαρξ σε καθε λογης αντιδραστικους πια. Δεν εχουν δικους τους θεωρητικους να επικαλουνται;

    • Ο/Η αντωνης λέει:

      οι «δικοι μου» ηταν αυτοι πανω στους οποιους ο μαρξ εκανε την διδακτορικη του διατριβη..κατι επικουριοι κατι στωικοι..ψιλοπραγματα..τι να φτουρισουν αυτοι μπροστα στον μεγα μαρξ που εθαβε την επανασταση του 1821 και υποστηριζε την ακαιρεωτητα της οθωμανικης!!! αυτοκρατοριας!! ..Μαρξ-Εγκελς: Η τσαρική Ρωσσία ο μεγάλος εχθρός της επανάστασης αλλά και της «ανεπτυγμένης Δύσης»…

      Ο Μαρξ και ο Έγκελς είχαν βάλει ως στόχο τους την ευρωπαϊκή επανάσταση. Μια επανάσταση που είχε κατασταλεί βίαια το 1848, με την περίφημη Άνοιξη των Λαών και τα όσα ακολούθησαν. Οι δύο ιδρυτές του κομμουνισμού είχαν πιστέψει τότε, εσφαλμένα βέβαια[1], πως αυτή η επανάσταση θα ξεσπούσε γρήγορα και πάλι. Όμως, για να ξεσπάσει η ευρωπαϊκή επανάσταση θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και να βγάλει από την μέση τον πιο αμείλικτο εχθρό της, τον έσχατο κίνδυνο, την υπανάπτυκτη αλλά και εξαιρετικά δυναμική τσαρική Ρωσσία, η οποία ήταν ταυτόχρονα εχθρός και «ολόκληρης της αστικής ανεπτυγμένης Δύσης»[2].

      Μην παραξενεύεστε καθόλου που οι ιδρυτές του μαρξισμού κόπτονται τόσο πολύ για την «ανεπτυγμένη Δύση». Αυτό δεν είναι τίποτε. Όπως θα δούμε πιο κάτω, ο Μαρξ ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής αλλά και υπερασπιστής του αστικού δυτικού πολιτισμού!

      Όπως σημειώνει ο Έγκελς, από το 1789 και μετά «στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν παρά δύο μόνο δυνάμεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο: Η Ρωσία με την απολυταρχία κι η Επανάσταση με τη Δημοκρατία. … Αν όμως η Ρωσία κατακτήσει την Τουρκία, τότε θ’ αυξήσει τη δύναμη της σχεδόν κατά το ήμισυ και θα γίνει υπέρτερη απ’ όλη μαζί την Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θ’ αποτελούσε ανείπωτη συμφορά για την υπόθεση της Επανάστασης»[3].

      Και το πανευρωπαϊκής σημασίας αυτό ενδεχόμενο συνδέεται άμεσα με το ανατολικό ζήτημα, αφού ένας από τους προσφορότερους χώρους πιθανής εκδήλωσης του ρώσικου επεκτατισμού είναι η αποσυντιθέμενη ευρωπαϊκή Τουρκία[4]. Και επειδή η ευρωπαϊκή επανάσταση έμοιαζε να χάνεται όλο και περισσότερο στον ορίζοντα του μέλλοντος, ο Έγκελς δήλωνε με σαφήνεια πως «η διατήρηση της τούρκικης ανεξαρτησίας … είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας. … Και στο σημείο αυτό συμβαδίζουν τα συμφέροντα της επαναστατικής Δημοκρατίας και της Αγγλίας»[5].

      Έγκελς: Εχθροί της «Επανάστασης» όλοι οι βαλκανικοί λαοί.

      Τι μας λέει εδώ ο Έγκελς; Πως έπρεπε με κάθε θυσία να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Οθωμανικής αυτοκρατορία και να εξοντωθεί η Ρωσσία, όπως ακριβώς ήθελε και η Αγγλία.

      Πάει καλά.

      Όμως, απ’ εδώ ακριβώς αρχίζει το μπέρδεμα…

      Διότι, ενώ τα συμφέροντα της Αγγλίας συμβάδιζαν τέλεια με τα συμφέροντα της «επανάστασης», τα συμφέροντα της Ελλάδας ερχόταν σε άμεση σύγκρουση με την «επανάσταση».

      Και αυτό γιατί όλες οι επαναστάσεις των βαλκανικών λαών ήταν υποκινημένες από την Ρωσσία, στα πλαίσια της επεκτατικής της πολιτικής, που ως τελικό της στόχο είχε την κατάληψη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έτσι, επειδή «οι μικροί σλαβικοί λαοί βλέπουν τον τσάρο ως τον μόνο ελευθερωτή τους … αν γίνει πόλεμος, όλα αυτά τα ενδιαφέροντα εθνίδια θα περάσουν από τη μεριά του τσαρισμού, του εχθρού ολόκληρης της αστικής-ανεπτυγμένης Δύσης. Όσο είναι έτσι τα πράγματα», δήλωνε ο Έγκελς, «δεν μπορώ να ενδιαφέρομαι για την άμεση, τωρινή τους απελευθέρωση, παραμένουν απευθείας εχθροί μας, το ίδιο όπως ο σύμμαχος και προστάτης τους, ο τσάρος»[6].

      Τι ακούμε εδώ; Ναι ακούμε αυτό που ακούμε, και ακούμε πολύ καλά! Ο Έγκελς θεωρούσε ωμά και απροκάλυπτα ως εχθρούς του τους βαλκανικούς λαούς που πολεμούσαν για την λευτεριά τους!!!! Ναι, ακριβώς έτσι! Και γιατί αυτό; Διότι με αυτόν τον τρόπο αποδυνάμωναν τους Τούρκους και δυνάμωναν την τσαρική Ρωσσία!

      Γι’ αυτό και ο Έγκελς εξέφραζε συνεχώς την αηδία που ένοιωθε για τα επαναστατικά κινήματα των βαλκανικών λαών, αλλά και για τους ίδιους τους βαλκανικούς λαούς, στους οποίους και δεν ανανγνώριζε ούτε καν το δικαίωμα να είναι λαοί! Και έλεγε χωρίς να μασάει τα λόγια του τα εξής:

      «Ο ευρωπαϊκός πόλεμος αρχίζει να μας απειλεί σοβαρά. Αυτά τα άθλια συντρίμμια πρώην εθνών, Σέρβοι, Βούλγαροι, Έλληνες και ο υπόλοιπος λαοσυρφετός, που εμπνέει ενθουσιασμό στον φιλελεύθερο Φιλισταίο, για να ωφελούνται οι Ρώσσοι, δεν χαρίζουν ο ένας στον άλλον ούτε τον αέρα που αναπνέουν και θέλουν σώνει και καλά να κόψουν τους λαίμαργους λαιμούς τους. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο [δηλαδή να… κόψουν το λαιμό τους!!!] … αν κάθε μια από αυτές τις νανοφυλές δεν αποφάσιζε για ειρήνη ή για πόλεμο στην Ευρώπη»[7].

      Πραγματικά, είναι απίστευτο το με πόση αηδία και με πόση περιφρόνηση μιλούσαν για τους βαλκανικούς λαούς, και ιδίως για τον Ελληνικό, οι… πατέρες των λαών, οι ιδρυτές του μαρξισμού Μαρξ και Έγκελς! «Άθλια συντρίμμια πρώην εθνών», «λαοσυρφετός», «νανοφυλές»… Πραγματικά τους λάτρευε ο Έγκελς τους βαλκανικούς λαούς!!! Και φυσικά, από την πολλή λατρεία που μας είχε όλους εμάς τους… Βαλκάνιους, τι λέει: Πώς θα ήταν πόλυ ώραια αν κόβαμαι μόνοι μας τα λαιμουδάκια μας!!!

      Να μας ζήσεις πατέρα των λαών, μεγάλε Έγκελς!!!

      • Ο/Η antrikos λέει:

        Τι έγινε φασιστάκο;
        Πήραμε τον πούλο στην προσπάθεια κατακρεούργησης του Μαρξ και πιάσαμε τον Ένγκελς μπας και κάνουμε σπέκουλα πάνω του. Αυτό το θέμα για τους μετανάστες δεν είναι; Πού κολλάει τώρα ο Ένγκελς κι η Ρωσική Αντίδραση;

        Σα φασιστάκος, όμως, που είσαι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την πουστιά και γι’ αυτό το ρίχνεις στην κοπτορραπτική για να φέρεις τα πράγματα στα μέτρα σου και να βγάλεις τα συμπεράσματα που θέλεις.

        Να λοιπόν τι γράφει ο Ένγκελς στη New- York Daily Tribune της 12 Απριλίου 1853, όταν η Ελλάδα ήταν ήδη ελεύθερη:
        «Η διατήρηση της τούρκικης ανεξαρτησίας ή, σε περίπτωση πιθανής διάλυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ματαίωση του ρώσικου σχεδίου προσάρτησης είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας».
        Εσύ όμως τι κάνεις; Τρως το κομμάτι «ή, σε περίπτωση πιθανής διάλυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ματαίωση του ρώσικου σχεδίου προσάρτησης» μια και δε σε βολεύει και καταλήγεις ότι «Η διατήρηση της τούρκικης είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας»!!!!! Διότι από το μη διαστρεβλωμένο πρωτότυπο προκύπτει ότι ο Ένγκελς μιλούσε για την αναγκαιότητα μη προσάρτησης της Οθ. Αυτοκρατορίας στη Ρωσία, δηλαδή μη ενδυνάμωσης της Ρωσίας.

        Βρε πλαστογράφε της δεκάρας,
        Την ίδια εποχή, δηλαδή από το 1853 (αλλά και μέχρι το 1991) ο ελληνικός εθνικισμός αγωνιζόταν ενάντια στον πανσλαβισμό. Την ίδια θέση με τον ελληνικό εθνικισμό είχε κι ο Ένγκελς! Όχι ότι ήταν εθνικιστής, τό ΄βλεπε από την σκοπιά της Δημοκρατικής Επανάστασης. Μήπως το 1853 ετίθετο θέμα επιρροής της Ρωσίας πάνω στην Ελλάδα; Μόνο για τους ανιστόρητους σαν και σένα. Η Ελλάδα ήδη από το 1830 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου είχε τεθεί νόμιμα στην αγγλική σφαίρα επιρροής (de facto από το 1824 που πήρε τα αγγλικά δάνεια).

        Φασιστάκο,
        Πολλά σου καταλόγισα. Με συγχωρείς. Είναι αδύνατο όλα τα παραπάνω να τα μελέτησες από μόνος σου και να τα έγραψες. Αν μπορούσες να τα διαβάσεις και να τα κατανοήσεις δεν θα ήσουν φασιστάκος. Τέτοιου είδους επεξεργασία μόνο από Μυστικές Υπηρεσίες μπορεί να γίνει. Σιγά μην έχεις διαβάσει εσύ όλα αυτά για να βγάλεις συμπεράσματα και να τα παραθέσεις εδώ. Εσύ ούτε παραποίησες ούτε πλαστογράφησες. Κουράστηκες να αντιγράψεις τον οχετό σου. Από πού κόπιασες; Από το http://www.doryforos.org/syzitiseis/viewtopic.php?t=375 ή το http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3280:0309-marx1821&catid=108:history-1821&Itemid=294 ???? Και μάλιστα οι πηγές στις οποίες παραπέμπουν οι φασιστοσελίδες όχι άμεσες αλλά παραπομπές στο βιβλίο κάποιου Κονδύλη που επικαλείται τις πηγές.

        Φασιστάκο,
        Άλλη φορά να προσέχεις τα ctrl+copy. Σε εκθέτουν.

  39. Ο/Η can-imake-aquestion λέει:

    @μικρο αντώνη

    Τα λεφτά για να φτιαχτεί το «πατριωτικό» κράτος από που θα τα δανειστεί? Από τους Κινέζους? τους Αμερικάνους? τους Γερμανούς? τους Βέλγους? τους Γάλλους? τους Ιάπωνες? Την «πατριωτική» Εθνική Τράπεζα που κρατά περίπου το 18% του χρέους?

    Η μήπως «πατριωτικό» κράτος εννοείς την χούντα που έδωσε την μισή Κύπρο(τόσο ηλίθιοι) στους Τούρκους και τριπλασίασε το χρέος μέσα σε μόλις 7 χρόνια?

    Για τον «επιλεκτικό εκδυτικισμό» των Έγγελς-Μάρξ» παραθέτω το παρακάτω κείμενο

    —————————————————————————————————————-

    Φρίντριχ Ενγκελς: Η Περσία και η Κίνα ( New York Daily Tribune, Λονδίνο, 5 Ιούνη 1857)

    ——————————————————————————————————————
    Είναι φανερό ότι τώρα υπάρχει διαφορετικό πνεύμα στους Κινέζους από εκείνο που έδειξαν στον πόλεμο από το 1840 έως το 1842. Τότε ο λαός ήταν ήσυχος. Αφησαν τους στρατιώτες του αυτοκράτορα να πολεμήσουν τους εισβολείς και υποτάχτηκαν με ανατολίτικη μοιρολατρία στη δύναμη του εχθρού. Τώρα, όμως τουλάχιστον στις νότιες επαρχίες στις οποίες έχει περιοριστεί μέχρι στιγμής η διαμάχη η μάζα του λαού παίρνει ενεργητικό, ακόμα και φανατικό μέρος στην πάλη ενάντια στους ξένους.

    Βάζουν δηλητήριο στο ψωμί της ευρωπαϊκής κοινότητας στο Χονγκ Κονγκ μαζικά και με την ψυχρότερη προμελέτη, (Μερικά καρβέλια στάλθηκαν στον Liebig για εξετάσεις. Βρήκε μεγάλες ποσότητες αρσενικού να διαποτίζουν μεγάλα τμήματα του ψωμιού, δείχνοντας ότι είχαν ήδη επεξεργαστεί τη ζύμη με το δηλητήριο. Η δόση, πάντως ήταν τόσο ισχυρή που πρέπει να έδρασε σαν εμετικό και έτσι αντιρρόπησε τα αποτελέσματα του δηλητηρίου).

    Πάνε με κρυμμένα όπλα πάνω σε εμπορικά ατμόπλοια κι όταν Βρεθούν στα ανοιχτά, στη διάρκεια του ταξιδιού σφάζουν το πλήρωμα και τους Ευρωπαίους επιβάτες και καταλαμβάνουν το πλοίο. Απάγουν και σκοτώνουν όποιον ξένο βρίσκουν στην εμβέλεια τους. Οι ίδιοι οι κούληδες που μεταναστεύουν σε ξένες χώρες προχωρούν σε ανταρσία και σαν να το έχουν προσυμφωνημένο πάνω σε κάθε πλοίο μεταναστών και πολεμούν για να το καταλάβουν, προτιμώντας, αντί να παραδοθούν, να βυθιστούν μαζί του ή να χαθούν στις φλόγες του. Ακόμα κι έξω από την Κίνα, οι απόδημοι Κινέζοι που ήταν μέχρι τώρα οι πια υποτακτικοί και ήμεροι υπήκοοι, συνωμοτούν και ξαφνικό ξεσηκώνονται σε νυχτερινές εξεγέρσεις όπως στο Σαρα Βάκ ή στη Σιγκαπούρη, όπου η εξέγερση καταπνίγηκε μόνο με τη βία και την επαγρύπνηση. Η πειρατική πολιτική της Βρετανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει αυτό το γενικευμένο ξέσπασμα όλων των Κινέζων εναντίον όλων των ξένων και του έδωσε το χαρακτήρα πολέμου εξόντωσης.

    Τί μπορεί να κάνει ένας στρατός ενάντια σε έναν λαό που καταφεύγει σε τέτοια μέσα πολέμου; Πού, πόσο μακριά, μπορεί να διεισδύσει στη χώρα του εχθρού, πώς να διατηρηθεί εκεί μέσα; Οι φλυαρούντες περί πολιτισμού, οι οποίοι ρίχνουν πύρινες οβίδες σε μια ανυπεράσπιστη πόλη και προσθέτουν τους βιασμούς στους φόνους, μπορούν να αποκαλούν το σύστημα αυτό δειλό, βάρβαρο, φρικαλέο.
    Τί νοιάζει, όμως, αυτό τους Κινέζους, εάν είναι αποτελεσματικό αφού οι Βρετανοί τους μεταχειρίζονται σαν βάρβαρους, δεν μπορούν να τους αρνηθούν και όλα τα αγαθά της βαρβαρότητάς τους. Εάν οι απαγωγές τους, οι αιφνιδιασμοί, ο σφαγές του μεσονυκτίου είναι αυτό που ονομάζουμε δειλία οι φλυαρούντες περί πολιτισμού δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι πράττουν, δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα ευρωπαϊκά μέσα καταστροφής με τα συνήθη δικά τους πολεμικά μέσα.

    Εν συντομία, αντί να ηθικολογεί κανείς για τις τρομερές φρικαλεότητες των Κινέζων, όπως κάνει ο ιπποτικός εγγλεζικός τύπος, θα έπρεπε καλύτερα να αναγνωρίσουμε ότι αυτός είναι ένας πόλεμος pro aris et focis (υπέρ βωμών και εστιών), ένας λαϊκός πόλεμος για τη διάσωση της κινέζικης εθνότητας, με όλη την παραφορτωμένη προκατάληψη, ανοησία, μορφωμένη αμάθεια και λόγια βαρβαρότητά της, αν θέλετε – ένας λαϊκός πόλεμος, πάντως. Και σε έναν λαϊκό πόλεμο τα μέσα που χρησιμοποιεί το εξεγερμένο έθνος δεν μπορούν να μετρηθούν με τους κοινώς αναγνωρισμένους κανόνες διεξαγωγής τακτικού πόλεμου ούτε με οποιοδήποτε άλλο αφηρημένο μέτρο σύγκρισης αλλά μόνο από το βαθμό πολιτισμού στον οποίο έχει φτάσει αυτό το εξεγερμένο έθνος.
    —————————————————————————————————————
    Παραθέτω το κείμενο που αναφέρεται στην Κίνα και με μη αποσπασματικό τρόπο ώστε να μην γίνονται «κοντοραπτικές» άλλα μικρού Αντώνη. To άρθρο δημοσιεύτηκε στη New York Daily Tribune ή οποία έκανε εκστρατεία για την κατάργηση της δουλείας στις Νότιες Πολιτείες.

    Πως γίνεται «συντηρητικοί» να στέλνουν τακτικές ανταποκρίσεις σε εφημερίδα που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της δουλείας, και να υποστηρίζουν τους Κινέζους στον Β’ πόλεμο του Οπίου ενάντια σε Άγγλους, Γάλλους, και λοιπόυς ευρωπαίους που έπαισαν στην λεία της Κίνας ένας μικρός Αντώνης(και revolt) γνωρίζουν..

    Για να επανέλθουμε στο περιεχόμενο του άρθρου
    1) Η ειρωνία του άρθρου είναι το κάτι άλλο

    » . Η πειρατική πολιτική της Βρετανικής κυβέρνησης »
    » Οι φλυαρούντες περί πολιτισμού.»
    «ιπποτικός εγγλεζικός τύπος».
    Μάλλον δεν έχει και σε πολύ μεγάλη υπόληψη τους τότε «πολιτισμένους» άγγλους

    2)

    » Εν συντομία, αντί να ηθικολογεί κανείς για τις τρομερές φρικαλεότητες των Κινέζων, όπως κάνει ο ιπποτικός εγγλεζικός τύπος, θα έπρεπε καλύτερα να αναγνωρίσουμε ότι αυτός είναι ένας πόλεμος pro aris et focis (υπέρ βωμών και εστιών), »

    To ποιο δυνατό σημείο ενάντια στην «δυτική ηθικολογία» . Προσέξτε το pro aris et focis (υπέρ βωμών και εστιών).

    Στη θέση των τότε Κινέζων μπορούν άνετα να μπούν οι λαοί του Ιρακ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνης, Σομαλίας, Υεμένης, όπου με πρόσχημα τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα(όπως διαμορφώθηκαν ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από το 1979 βάση εισηγήσεων και του Brezinski ) κλπ κλπ «εισχωρούν» «οι πολιτισμένοι» δυτικοί Νεο-βάρβαροι για να καταλάβουν τις πετρελαιοπηγές, ή γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα

    Όντως ο Ενγκελς είναι πατέρας των λαών.
    Και όχι «πατερούλης» μικρέ αντώνη. Μήπως ψωνίζεις βιβλία από το μαγαζί στην Ιπποκράτους που ψωνίζει και ο revolt? Κάνεται «σκάντζα βάρδια» στο Internet?

    • Ο/Η αντωνης λέει:

      τι κανεις γιαννη? κουκια σπερνω!!! εγω ανφερομαι σαυτα που ελεγαν εναντια στην επανασταση του 1821 και εσυ μου λες για την…κινα!!! το πατριωτικο μου κρατος θα το φτιαξω εκμεταλλευομενος τις αντιθεσεις των μεγαλων αλλα κυριως εκμεταλλεομενος τον πλουσιο ορυκτο πλουτο της ελλαδος{πετρελαιο, χρυσο, ουρανιο, οσμιο και αλλα στρατηγικα μεταλλα σε αιγαιο,ηπειρο, μακεδονια,θρακη.. κατα διαβολικη συμπτωση αυτες οι χρυσοφορες περιοχες της ελλαδας ειναι και αυτες που αμφισβητουνται!!!}

  40. Ο/Η αντωνης λέει:

    antrikos πρωτον μιλα καλλιτερα δευτερον η ελλαδα απο το 1853 εως το 1991 ηταν εναντια στον πανσλαβισμο οταν εκεινος στρεφοταν εναντιον της..και το οραμα του πανσλαβισμο απο το 1923 εως το 1950 το εξυπηρετουσαν οι ομοιδεατες σου οι οποιοι επικαλλουνταν τον διεθνισμο των μαρξ-ενγκελς για τους οποιους μολις τωρα εγραψες οτι ηταν εναντια στον πανσλαβισμο!!! διλαδη οι εν ελλαδι κομμουνιστες απο το 1923 εως το 1950 πιστευαν κατι που κατα τους μαρξ-ενγκελς ηταν εναντια στην δημοκρατικη επανασταση οπως γραφεις..οταν οι μαρξ-ενγκελς βγαινουν και υποστηριζουν την ακαιρεωτητα της οθωμανικης αυτοκρατοριας μιας ιμπεριαλιστικης κατακτητικης απανθρωπης δυναμης που χτιστηκε πανω στα πτωματα εκατονταδων χιλιαδων γηγενων ελλην αρμενιων κουρδων πως θες εγω μετα να τους χαρακτηρισω? τους κινεζους τους αποκαλουσαν επαναστατες τους ελληνες τους σερβους και τους βουλγαρους «νανολαους» γιατι οι βαλκανιοι δεν εχουν δικαιωμα στην ελευθερια ενω οι αλλοι εχουν? οσον αφορα τα copy-paste το να χρηδιμοποιεις στοιχεια δεν ειναι κακο εαν αυτα ισχυουν και φυσικα απο το διαδικτιο δεν μπορω να σου φερνω τα βιβλια στα οποια αναφερωμαι..και ξεκολλατε επιτελους απο τους δαιμωνες του παρελθοντος σας..στο 2010 ειμαστε τι κυπ ασφαλειες λες? εδω εχουμε δημοκρατια δεν ειμαστε ουτε στην αλβνια του χοτζα με τους σιγκουρινη ουτε στην αν.γερμανια με την σταζι…σου αφηαιρωνω το μπαλαντα για τους ασφαλιτες του βολφ -μπιρμαν το ειχε γραψει για την σταζι….http://www.youtube.com/watch?v=BD-cp_DQWmI

  41. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Χαιρετώ τους πάντες.

    Πρώτο σχόλιο.

    Έχω πάθει σοκ με τα «ελληνικά» που διαβάζω σε αυτό το post.
    Και είστε όλοι άτομα με άποψη για τα κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα του κόσμου.

    Το γ@μημ3νο το αγγλικό το ερωτηματικό θα σταματήσετε να το βάζετε;; είναι τόσο δύσκολο;
    Καλά για ορθογραφία δεν το συζητώ..
    Πάμε παρακάτω…

    Δεύτερο σχόλιο.

    Ωραία οι ποικιλία στις απόψεις, αλλά παρατηρώ οτι το ότι διαφωνείτε κάποιοι, με κάποιους άλλους, σας οδηγεί στις βρισιές, σε χαρακτηρισμούς κτλ. Δεν είναι αυτοσκοπός της συζήτησης η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

    Τρίτο σχόλιο.

    Ναι οι «ξένοι» που έρχονται στην Ελλάδα είναι ταλαιπωρημένοι, εξαθλιωμένοι κτλ κτλ.
    Ναι να τους φροντίσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.
    Να φροντίσουμε όμως και τους Έλληνες, που έχουν φροντίσει να υπάρχουν οι ΟΠΟΙΕΣ υποδομές για να μπορούμε να τους παρέχουμε ότι χρειάζονται.
    Ναι σε δημοψήφισμα για την ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (εγώ προσωπικά διαφωνώ με τη χορήγηση ιθαγένειας, συμφωνώ με τη χρήση ετήσιου ποσοστού εισαγωγής).
    Ναι στη μείωση των χρόνων που χρειάζονται για την απόκτηση της ιθαγένειας, (όχι στα 5, αλλά στα 7-8 ίσως από τα 10 που είναι τώρα) αλλά με αυστηρά κριτήρια.

    Τέταρτο σχόλιο.

    Και εγώ ανησυχώ για το αν θα μπορέσουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική κουλτούρα μας οι μετανάστες. Περισσότερο όμως ανησυχώ για το πόσο θα διατηρηθεί η υπάρχουσα κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική κουλτούρα!!! Δε λέμε να ξεκολλήσουμε από την οικογενειοκρατία και την υποτέλεια που μας έχουν εμφυτεύσει οι εδώ και ΠΟΣΕΣ γεννεές πολιτικάντηδες (και όχι μόνο). Όσο για σύγχρονο πολιτισμό… χέσε μέσα..

    Όταν ξεκολλήσει το μυαλό ΌΛΩΝ ΜΑΣ από πασοκονδκκεσυριζαλαοσ και οτι άλλο υπάχρει και όταν σταματήσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, τότε ίσως βρούμε και ένα τρόπο να τα πάμε καλά και με τους μετανάστες.

    Δυστυχώς όμως πλέον έχω αρχίσει να πιστεύω ότι στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα έχει περάσει η συμπεριφορά του απαταιώνα, οπορτουνιστή που πρέπει να βγάλει λεφτα στα γρήγορα και να τα ξοδεύει σαν αμερικάνος ροκ σταρ.

    Ελπίζω να καταφέρουμε με κάποιο τρόπο να ανατρέψουμε αυτό το κατεστημένο και να μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε μια ακόμα αρχή και αυτή τη φορά να πάρουμε το μαθημά μας, χωρίς να ξεχάσει κανείς μας τις ατομικές και συνολικές του ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

    • Ο/Η antrikos λέει:

      1. Μη λες πολλά για την ορθογραφία γιατί και συ το έκανες με το «απαταιώνα»· θα τον μπέρδεψες, φαίνεται, τον αιώνα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.
      2. Στο γρήγορο γράψιμο γίνονται πολύ συχνά ακούσια λάθη (αν και προσωπικά δεν κάνω ορθογραφικά)
      3. Το λατινικό ερωτηματικό είναι πιο βολικό στη θέση του πληκτρολογίου, γι’ αυτό κι όλος ο κόσμος βάζει λατινικό κι όχι ελληνικό.
      4. Να προσέξεις όσες απόψεις σου προσεγγίζουν τη λογική του λάοσ
      Καλύφθηκες??????
      ???????

      • Ο/Η Δημήτρης λέει:

        1ον έχεις δίκιο και ΣΥΓΝΩΜΗ, αλλά γκρινιάζω για την ορθογραφία, γιατί όπου και να διαβάζω τώρα τελευταία όλο παπαριές και ανορθογραφίες διαβάζω.

        2ον τα ακούσια λάθη κάνουν ΚΡΑ, και δε μιλάω για αυτά.

        3ον ΕΣΥ βρίσκεις πιο βολικό το αγγλικό ερωτηματικό.
        Εμένα με βολεύει περισσότερο το Q. Και το «η» με βολεύει περισσότερο, αλλά δεν το βάζω παντού.

        4ον Οι απόψεις ΜΟΥ, είναι ΜΟΥ, όχι ΣΟΥ. Σε ΕΜΕΝΑ πρεπει να αρέσουν, όχι σε ΣΕΝΑ. Εγώ απλά λέω τη γνώμη μου, όχι ότι έχω και δίκιο. ΓΚΕΓΚΕ;;;

        5ον σχετικά με τις απόψεις σου, διαφωνώ γιατί μου δίνεις την εντύπωση ατόμου που ναι μεν έχει όρεξη να αλλάξει τη νοσηρή όντως πραγματικότητα, αλλά ζει στη δικιά του ουτοπία. Αυτά που λές για πιστωτικές κάρτες κτλ είναι για κλάματα, ούτε καν για γέλια.

  42. Ο/Η αντωνης λέει:

    δεν ξερω αν διαβασατε την press time του σαββατου αλλα αναφερει οτι στην γιαφκα των φτωχων αλβανων μεταναστων που αιματοκυλισαν τον βυρωνα εκτως απο καλασνικωφ χειροβομβιδες και ΤΝΤ βρεθηκαν και προκυρηξεις του ucc..του «απελευθερωτικου στρατου τσαμουριας» ζητω ο πολυπολιτισμος!!!! http://www.press-time.com/

  43. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    http://www.southparkstudios.com/episodes/103883

    Δείτε και τη γνώμη των αμερικανών «αριστερών» – τρόπον τινα – για το θέμα της μετανάστευσης.
    Ελαφρώς αλλαγμένο, αλλά θα το πιάσετε το νόημα. Δυστυχώς στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους.

  44. Ο/Η Δημητρης λέει:

    Εχετε χασει την μπαλα μερικοι εδω μεσα. Εαν πιστευετε οτι οι μεταναστες ερχονται εδω για να συνδραμουν ως εισαγωμενο προλεταριατο με ταξικη συνειδηση στην «επανασταση» που περιμενουν μερικοι αριστεροι (*) εισαστε, γελασμενοι.

    Εαν οι μεταναστες ηθελαν επανασταση θα την αποτολμουσαν στην χωρα τους. Το ευρωπαικο «ονειρο» θελουν να ζησουν μεσα σε «ελευθερο περιβαλλον».

    Εαν επισης πιστευετε οτι δεν θα υπαρξει προβλημα οταν το νεοταξιτικο συστημα, μεσα σε κλιμα πληρους υφεσης και κοινωνικης κρισης, φερει σε συγκρουση το εισαγωμενο πληθος των ανεργων με τους Ελληνες ανεργους. Αυτο ειναι το σχεδιο τους. Μια παραλλαγη του διηρει και βασιλευε.

    Καλο θα ειναι θυμηθουμε σε ποια χωρα και σε ποιο ετος ζουμε. Και καλο θα ηταν επισης να θυμηθουμε οτι «εαν ο κροκοδειλος φαει τον εχθρο σου, δεν σημαινει οτι ειναι και φιλος σου».

    (*) αριστεροι και προοδευτικοι που γνωρισαν τον «κομουνισμο-σοσιαλισμο_whatever» μεσα απο βιβλια, απο παρεες, και διαφορες εφημεριδες, αντε το πολυ πολυ απο κανα πληρωμενο απο το κομμα ταξιδακι για καθοδηγηση στην πρωτευουσα του τοτςε «υπαρκτου σοσιαλισμου»…

  45. Ο/Η stergiow λέει:

    Σπουδαγμένοι στις offshore οι Έλληνες ρατσιστές

    Υπάρχει ένας ειδικός, πολύ συγκεκριμένος λόγος που καλλιεργείται ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία. Με τη ξενοφοβία και το ρατσιστικό μίσος προκαλείται αποανάπτυξη, πτώση της κατανάλωσης, μείω
    ση της παραγωγής, πράγμα που αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρει ο αστός τα κεφάλαιά του και να τα στείλει στο εξωτερικό, σε offshore.

    Αντίθετα, από το 1994-95, όταν είχε αρχίσει μια περίοδος ανόδου της δραχμής και εισροής κεφαλαίων στην Ελλάδα, βασικός παράγοντας της ανάπτυξης δεν ήταν μόνο οι επιχορηγήσεις από την ΕΕ, αλλά και η είσοδος 1.000.000 μεταναστών εργατών και καταναλωτών στην χώρα.
    Πάντως, στη δεκαετία του 1990, όπως υπολόγιζε ο Έλληνας ιστορικός Γ.Β. Δερτιλής, Έλληνες πολίτες είχαν καταθέσεις ύψους 14 δις δολαρίων στο εξωτερικό. Δεν περιλαμβάνονταν όμως σ’ αυτό το ποσό οι μυστικοί, αριθμημένοι λογαριασμοί και τα λεφτά που κρύβονταν σε φορολογικούς παραδείσους, όπου κατευθύνονταν τα κεφάλαια των ισχυρότερων Ελλήνων κεφαλαιούχων. Ούτε βέβαια περιλαμβάνονταν μετοχές και ακίνητα στο εξωτερικό.
    Εξάλλου, αν και οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων θεσμοθετήθηκαν μόλις το 1928-33 στην Ελλάδα, τα κεφάλαια μπορούσαν να διακινηθούν από τις γνωστές παραοικονομικές διαδρομές της παράλληλης μαύρης αγοράς. Σήμερα πάντως μια σειρά από δημοσιεύματα φανερώνουν τη διαρκή παρουσία της παράλληλης μαύρης αγοράς διακίνησης κεφαλαίων:

    Μειώθηκαν κατά 7 δισ. ευρώ οι τραπεζικές καταθέσεις τον Ιούνιο,
    σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
    Περαιτέρω μείωση εμφάνισαν οι καταθέσεις τον Ιούνιο, καθώς οι όποιες εισροές καταγράφηκαν μετά το σχηματισμό κυβέρνησης δεν αντιστάθμισαν το μαζικό κύμα εκροής που είχε παρατηρηθεί μέχρι τότε.

    Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν στο τέλος Ιουνίου στα 150,6 δισ. ευρώ από 157,4 δισ. ευρώ πού ήταν στο τέλος Μαΐου.
    Συνολικά, στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου, οι απώλειες που έχουν υποστεί οι τραπεζικές καταθέσεις αγγίζουν τα 15,4 δισ. ευρώ.
    Πηγή: ΑΜΠΕ

    32 τρισεκατομμύρια δολάρια «κρυμμένα» σε οffshore λογαριασμούς
    Οι πλέον πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου, έχουν «κρύψει» τουλάχιστον 21 τρισεκατομμύρια δολάρια (17.000.000 τρισεκατομμύρια ευρώ) σε οffshore (υπεράκτιους) λογαριασμούς, προκειμένου να γλιτώσουν από την εφορία, αναφέρει μελέτη

Σχολιάστε